Huobi geef $77 miljoen uit voor aandelen

Crypto Exchange gigant, Huobi, heeft de aankoop van meerderheidsaandelen van de in Hongkong gevestigde investeringsholding, Patronics Holdings Limited (PHL), afgerond. Huobi  heeft in totaal 215.576.000 aandelen overgenomen, wat neerkomt op ongeveer 71,67% van de uitgegeven aandelen.

Nadat de transactie was voltooid en de deal was gesloten, werd een gezamenlijke aankondiging gepubliceerd door vertegenwoordigers van beide partijen om een ​​hervatting van de verhandeling van de aandelen van het bedrijf aan te vragen. In de aankondiging werden ook de details uitgewerkt van de transactie. Huobi heeft nu een meerderheidsaandeel in de organisatie.

Patronics Holdings Limited

Patronics Holdings Limited is voornamelijk betrokken bij de productie van energiegerelateerde en elektronische apparatuur die verschillende productcategorieën omvat. De reikwijdte van het bedrijf omvat ook verschillende dochterondernemingen die internationaal opereren. De dochterondernemingen omvatten o.a. Pantene Industrial Co. Limited, Pantronics International Holdings Limited en Panjet Service Company Limited.

Patronics heeft de afgelopen maanden een aanzienlijke groei doorgemaakt. Gegevens uit de Financial Times onthullen dat de aandelen van het bedrijf tegen een prijs van 3,08HKD handelen op het moment van schrijven. Dit vertegenwoordigt een prijsstijging van 152,46 procent in het laatste jaar.

Zoals hierboven vermeld, omvat de overname ruim 215 miljoen aan aandelen. Dit vertaalt zich in ongeveer 71,67% van de totale aandelen van Patronics Holdings en dit maakt Huobi de grootste substantiële aandeelhouder van het bedrijf. Tevens bevindt Huobi zich in een goede positie om zichzelf op de secundaire financiële markt te lanceren. Dit zal een nieuwe mijlpaal zijn in het leven van de toonaangevende crypto-exchange.

Met de overname door Huobi in een deal die wordt geschat op $ 77 miljoen USD, valt nog te bezien wat de totale impact op het eigen vermogen en de token van de exchange zal zijn.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!