Iraanse staat rond crypto project af

Het lokale nieuwscentrum meldde op 25 augustus dat het ontwerp van het door de staat gesteunde Iraanse cryptocurrency project klaar is. Dit heeft het Nationale Cyberspace Center van Iran onthuld. Het nationale project voor digitale valuta is volgens het artikel ontwikkeld in opdracht van de president van Iran, Hassan Rouhani.

Saeed Mahdiyoun, de adjunct-directeur die verantwoordelijk is voor het opstellen van regels voor de Iraanse hoogste cyberspace-raad, heeft naar verluidt bekendgemaakt aan het lokale persbureau IBENA dat het idee van het op de markt brengen van een nationale cryptocurrency actief wordt nagestreefd door de cyberspace-autoriteit van Iran.

Ook zullen de staatsautoriteiten de bestaande onzekerheid rond cryptocurrency spoedig wegnemen, verklaarde Mahdiyoun. Eind september zal de centrale bank van Iran namelijk haar officiële standpunt voorstellen.

Cryptocurrency activiteiten worden op dit moment verboden door Iraanse banken en kredietinstellingen. Dit vanwege witwaspraktijken die in december 2017 werden aangekaart.

Om de overdracht van geld van en naar ”overal ter wereld” te vergemakkelijken, zal de Iraanse staat een eigen token creëren.

In februari van dit jaar introduceerde de regering van Venezuela de eerste nationale petro cryptocurrency. De autoriteiten van Iran zijn momenteel bezig met het nabootsen van deze uitvoering. Het voornaamste doel is om uitdagingen in het land, te omzeilen via blockchain-technologie.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!