Bank of Australia en World Bank creëren obligatie

Commenwealth Bank of Australia (CBA) en The World Bank hebben een openbare obligatie uitgegeven via blockchain technologie. Dit meld Reuters op 23 augustus. Het officiële mandaat van de Wereldbank voor het project werd voor het eerst onthuld op 10 augustus.

De deal, van omgerekend $ 73,16 miljoen, bestaat uit tweejarige obligaties die op 28 augustus verrekend worden en zullen een rendement van 2,251 procent op leveren, volgens een verklaring van de CBA. Het prototype – genaamd “Bondi” (Blockchain Operated New Debt Instrument, en een referentie naar Bondi Beach) – wordt door de deelnemers geprezen als een mijlpaal in het automatiseren van decennia-oude obligatie-uitgifte en verkooppraktijken.

De Word Bank-obligaties worden geclassificeerd met een AAA-rating – de hoogst mogelijke rating die wijst op een hoge kredietwaardigheid. De bank geeft naar verluidt jaarlijks tussen de $ 50 en $ 60 miljard aan obligaties uit om de economische vooruitgang in ontwikkelingslanden te bevorderen.

In Australië zijn belangrijke initiatieven gaande om blockchain te integreren in zowel de overheidssector als de financiële sector. In juli tekende IBM een vijfjarige deal van $ 740 miljoen met de Australische overheid om blockchain en andere nieuwe technologieën te gebruiken om de gegevensbeveiliging en automatisering te verbeteren in alle federale afdelingen, inclusief defensie en binnenlandse zaken.

Met ingang van december vorig jaar heeft de Australian Securities Exchange (ASX) gewerkt aan de implementatie van blockchain-technologie ter vervanging van het huidige systeem voor de verwerking van eigen vermogenstransacties, dit project zal naar verwachting tegen 2020 zal zijn afgerond.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!