Buitengewone zitting in Zuid-Korea over crypto

De overheid van Zuid-Korea is een buitengewone zitting begonnen in de Nationale Assemblee om regelgeving en maatregelen te bespreken. Daarnaast komen zij samen om de cryptocurrency-industrie te promoten en om de ICO-richtlijnen te bespreken met als doel om uiteindelijk het verbod op te heffen. Een buitengewone sessie mag niet langer dan 30 dagen duren en er zullen o.a. verschillende leiders van politieke partijen aanwezig zijn. Rapporteert Business Korea.
Zij zullen ‘discussiëren over maatregelen om de blockchain- en cryptocurrency-industrie te promoten en creëren een richtlijn voor ICO’s’.
De ontwikkelingen komen op een moment waarop wetgevers zich haasten om de nationale regelgeving voor de cryptocurrency-sector te versnellen met ontwerpwetsvoorstellen die naar verwachting tijdens deze sessie zullen worden ingediend. Tijdens de sessie hebben wetgevers beroep gedaan op het Ministerie van Wetenschap en het Ministerie van Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) om ICO-richtlijnen voor beleggersbescherming voor te bereiden. Van de sessies wordt verwacht dat ze discussies gaan voeren over of het verstandig is om ICO’s toe te staan ​​in Zuid-Korea en hoe ze dit willen realiseren. De sessie zal ook gaan over het recente voorstel van de gouverneur van Jeju Island om een ​​’speciale zone’ te creëren voor de blockchain- en cryptocurrency-sector, waarbij fondsenwerving door ICO’s wordt toegestaan, ondanks het huidige verbod op het vasteland. “Ondernemers die willen innoveren, moeten via cryptocurrencies geld kunnen inzamelen,” zei Jeju Island-gouverneur Won Hee-ryong, terwijl hij pleitte in zijn oproep om ICO’s op het eiland toe te staan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!