Drie vermoedelijke hackers gearresteerd in China

De vermoedelijke hackers hebben naar verluid $87 miljoen aan bitcoins en andere cryptocurrencies gestolen. Volgens een rapport in Xinhua, begon de politie in de stad Xi’an in Noord-China eerst een aangifte te onderzoeken van een slachtoffer dat beweerde dat hackers zijn computer hadden gehacked om 100 miljoen yuan te stelen (ongeveer $15 miljoen) ) in cryptocurrencies.

Er werd een werkgroep opgericht en een voorlopig onderzoek onthulde dat hackers op remote hijacking technieken hadden gebruikt om toegang te krijgen tot de cryptocurrency-rekeningen van het slachtoffer.

Het onderzoek liep door en drie maanden later kon de taskforce een verdachte opsporen, genaamd Zhou, met de hulp van ‘bekende’ internetbedrijven in China. De Autoriteiten hielden afstand en begonnen Zhou’s activiteiten nog eens twee maanden te volgen. Het duurde niet lang voordat de politie twee andere handlangers identificeerde. De drie verdachten zouden in totaal een geschatte 600 miljoen yuan (ongeveer $ 87 miljoen) hebben gestolen van bedrijven en personen.

Zhou zit momenteel in hechtenis samen met zijn twee vermeende handlangers. De politie van drie verschillende provincies blijven nauw samenwerken om het onderzoek af te ronden.

Hoewel financiële autoriteiten in China de handel in cryptocurrencies effectief hebben verbannen, heeft de Chinese politie ook snel geklaagd over crypto-gerelateerde criminele activiteiten, waaronder crypto jacking – een techniek waarbij malware wordt ingezet op de computer van een slachtoffer om stiekem cryptocurrencies te minen en elektriciteitsdiefstal voor mining activiteiten.

In de laatste paar maanden hebben de politie in de stad Tianjin en de provincie Anhui ook miners van cryptocurrency gearresteerd omdat ze elektriciteit hebben gestolen om cryptocurrencies te minen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!