Rusland ook bezig met blockchain pilot voor stemmen

Na de eerder geplaatste berichten over Oekraïne en Amerika, is nu ook Rusland aan het testen om blockchain in te zetten om stemmen veiliger en eerlijker te maken. Dit meldt Tass op 17 augustus.

De non-profitorganisatie van onafhankelijke publieke waarnemers, genaamd “National Public Monitoring” (NOM), kondigde vrijdag een pilot aan tijdens een persconferentie in Moskou. NOM federale coördinator Roman Kolomystev, vertelde verslaggevers:

“Als onderdeel van ons congres lanceren we een pilot voor een elektronisch stemmingssysteem op basis van blockchaintechnologie”

Het Russische congres van publieke waarnemers werd gehouden op initiatief van NOM, naast het Russische Fonds voor vrije verkiezingen en de Vereniging van Advocaten van de Russische Federatie, rapporteert Tass.

Andere partners van het evenement waren naar verluidt het Corps for Clean Elections, de People’s Observer en Public Association Group 32. Tass citeert Kolomoytsev door te zeggen dat het evenement werd bijgewoond door een publiek van ongeveer 300 mensen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!