Demand Film, uit Australië, ontwikkelt cryptocurrency

Het Australische bedrijf Demand Film heeft een nieuwe cryptocurrency ontwikkeld om gebruikers te belonen die filmtrailers bekijken en promoten. De cryptocurrency, genaamd ‘Screencreds’, wordt voor de officiële lancering van het bedrijf (aankomende dinsdag) officieel uitgebracht.

Betaald filmtrailers kijken

Het idee achter Screencreds is om mensen aan te sporen om Demand Film te promoten. Het bedrijf organiseert vertoningen voor films en documentaires op basis van de vraag. Demand Film CEO en managing director David Doepel vertelde de Hollywood Reporter dat mensen die filmtrailers bekijken en delen, in staat zullen zijn om Screencreds te verdienen. Doepel zei dat de uitbetalingen gebaseerd zullen zijn op het basis van CTR en op conversie van tickets. Mensen kunnen hun Screencreds verzilveren voor tickets voor Demand Film-evenementen, zoals filmvertoningen, meet-and-greets en andere VIP-evenementen. Doepel zei ook dat de virtuele valuta in de komende maanden op de NCX-beurs van Australië verhandelbaar zal zijn.

Royalty’s betalen met crypto

Naast het beloningssysteem voor consumenten, test Demand Film ook de optie om royalty’s uit te betalen met Screencreds. Het bedrijf werkt momenteel aan een inkomstenmodel waarbij filmmakers een deel van de kaartjes voor bioscoopkaartjes zouden kunnen ontvangen die automatisch zouden worden betaald. Over het geheel genomen denkt Demand Film dat hun model financieel voordelig zal zijn voor kleinere filmreleases omdat betalingen met Screencred de wisselkoersen en bankkosten worden vermeden.

Filmindustrie en blockchain

Tijdens het laatste Filmfestival van Cannes waren er een aantal bedrijven aanwezig die op blockchain gebaseerde oplossingen voor de filmindustrie aan het promoten waren. Sommige bedrijven in de filmindustrie zijn begonnen met het gebruik van blockchain om filmmanuscripten en intellectueel eigendom te beschermen. Piraterij is nog steeds een groot probleem. Een start-up in Australië, genaamd Verdictum, bouwde een, op blockchain-gebaseerd, platform om filmproducenten en hun werk te beschermen tegen diefstal. Informatie, zoals een manuscript, kan worden opgeslagen op de servers van Verdictum om bijgehouden en gevolgd te worden. Als er een probleem is met mogelijke inbreuk op het auteursrecht, kan een producent het registratierecord van de blockchain-server gebruiken om te bewijzen dat het werk oorspronkelijk van hen was. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!