Jamaica Stock Exchange gaat in cryptocurrencies

De Jamaica Stock Exchange (JSE) heeft aangekondigd dat zij binnenkort cryptocurrencies zal aanbieden. Het bedrijf zei dat het een memorandum of understanding (MoU) met de blockchain-startup Blockstation heeft getekend voor de oprichting van een nieuw digitaal tradingplatform. Hoewel het niet duidelijk is welke tokens er verhandeld gaan worden, gaat het platform aan het einde van dit jaar nog live.

Blockstation levert de technologie, terwijl de infrastructuur van de JSE wordt gekoppeld aan het nieuwe platform. Dit zorgt ervoor dat gekwalificeerde beleggers aankopen of transacties kunnen uitvoeren.

Naast het verhandelen van cryptocurrencies, zullen ze blijven kijken naar hoe blockchaintechnologie het platform en zijn klanten ten goede kan komen. Daarnaast bestaan de plannen van JSE ook uit het eventueel uitgeven van een eigen cryptocurrency.

Blockstation heeft ongeveer zes maanden met JSE gewerkt om een ​​aangepaste versie van het platform voor de exchange te ontwikkelen. Specifieke verzoeken van de JSE omvatten hulpmiddelen voor het volgen van marktmanipulatie en andere regelgevende behoeften.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!