Europees Parlement werkt aan regelgeving omtrent ICO’s

De Commissie economische en monetaire zaken van het Europees Parlement werkt aan nieuwe regelgevingen omtrent crowdfunding. Deze regelgeving zou kunnen worden uitgebreid tot sommige Initial Coin Offerings (ICO’s), volgens een conceptrapport dat op 10 augustus is gepubliceerd.

Ashley Fox, een Brits lid van het Europees Parlement (MEP), stelt voor om sommige ICO’s te plaatsen in een nieuw ontwerp van het regelgevingskader voor crowdfunding dat vanaf maart al in ontwikkeling is.

Het rapport zegt dat hoewel de concept regels voor crowdfunding mogelijk geen regelrechte oplossing bieden voor het reguleren van ICO’s, kan het een broodnodige stap zijn in de juiste richting van het introduceren van een passende regelgeving gericht op beleggersbescherming.

Benadrukkend dat ICO’s “een uitstekende financieringsstroom voor tech start-ups” vormen, stelt het rapport voor dat het nieuwe kader een “kans” biedt voor “ICO’s die zichzelf willen bewijzen als legitieme bedrijven om aan de vereisten van deze verordening te voldoen”:

“Om een ​​concurrerend Unie-kader mogelijk te maken, zouden aanbieders van crowdfundingdiensten moeten worden toegestaan ​​kapitaal aan te trekken via hun platforms met behulp van bepaalde cryptocurrencies. ICO’s bieden nieuwe en innovatieve manieren van financiering, maar kunnen ook substantiële markt-, fraude- en cyberbeveiliging risico’s vormen voor beleggers. Daarom moeten [ICO’s] voldoen aan specifieke aanvullende vereisten volgens deze verordening. “

Een recent rapport dat gezamenlijk werd gepubliceerd door ‘Big Four’ adviesbureau PwC en de Zwitserse Crypto Valley Association schetsten de evoluerende manieren waarop de ‘bloeiende’ ICO-space momenteel wereldwijd wordt benaderd:

De VS gebruiken een gecentraliseerd systeem waarin alle tokens die aangeboden door een ICO worden verhandeld als effecten. In Europa daarentegen, prevaleert een gedifferentieerde verordening die tokens indeelt in drie subtypen: activa, betalingen en utility tokens. Ten slotte is in Azië de regelgeving erg uitlopend, variërend van een strikt verbod op ICO’s tot actieve promotie van ICO-projecten.

Het zou natuurlijk ideaal zijn als er een duidelijke lijn gehanteerd gaat worden met betrekking tot ICO’s en cryptocurrencies. Dit lijkt echter niet te gaan gebeuren in de nabije toekomst.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!