Golden Gate Ventures gaat $10 miljoen investeren in blockchain start-ups

Het in Singapore gevestigde venture capital organisatie Golden Gate Ventures lanceert een fonds ter waarde van $10 miljoen voor investeringen in blockchain- en cryptocurrency-organisaties, dit meldde Reuters op 10 augustus. Golden Gate Ventures (GGV), een van de toonaangevende venture capital-bedrijven in Zuidoost-Azië, zal start-ups investeren, waaronder cryptocurrency-exchanges, beveiligingsproviders en blockchain-tech startups via het LuneX Ventures-fonds. Het lokale e-media-platform e27 meldt dat het fonds geïntroduceerd is door GGV en Kenrick Drijkoningen, de Nederlander die in het verleden verantwoordelijk was voor de groei van GGV. Drijkoningen vertelde E27 dat LuneX Ventures een “sterke pijplijn van vijf tot tien investeringen klaar heeft staan”, erop wijzend dat zij hun eerste financieringsovereenkomst vast hebben gelegd met, de in Singapore gevestigde onderneming, Sparrow Exchange. Drijkoningen prees ook blockchain in het algemeen. Hij zei het volgende over de technologie “Het is fundamentele technologie, vergelijkbaar met of mogelijk overschrijdend, in potentie, met het internet qua impact”, toevoegend:
“Op dit moment zijn de koersen naar redelijkere niveaus gedaald en gaat de sector van pioniers naar early adopters, wat een goed moment is om te gaan investeren.”
Eerder deze week had, de gigantische commerciële en door de staat gerunde, Bank of China zijn plannen aangekondigd om zijn investeringen in het onderzoek en de ontwikkeling van blockchain en FinTech te verhogen. Zij zouden gebruik gaan maken van ongeveer één procent van de operationele jaarinkomsten van de bank. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!