Blockchain district in India

De zuidelijke staat Telangana in India gaat samenwerken met een grote IT organisatie om een wijk op te zetten exclusief voor crypto organisaties. De afdeling Information Technology, Electronics and Communication (ITE&C) van de staat heeft een memorandum van overeenstemming getekend samen met de IT gigant Tech Mahindra.

Samen gaan zij werken aan India’s eerste blockchain district. Zoals beschreven staat in de Economic Times, zal dit blockchain district functioneren als een incubator voor nationale blockchain startups en voor bedrijven die real-world decentralized applicaties gaan ontwikkelen. Dit district gaat in de hoofdstad van de staat, Hyberadad, gebouwd worden. Hyberadad staat de afgelopen jaren bekend om hun technologische vooruitstrevendheid.

IT minister KT Rama Rao zei het volgende: “Telangana government is proud to pioneer the first of its kind Blockchain District in India,”De senior overheids official voegde hier het volgende aan toe: “With support from Tech Mahindra, we envision to set a global benchmark in providing cutting-edge Blockchain technology solutions and platforms across industries.” De overheid heeft beloofd dat zij de startups zullen ondersteunen met reguleringen en beleid om zo de integratie van blockchain technologie te bevorderen. Daarnaast heeft Tech Mahindra een announcement gedaan over hun eigen blockchain project.

Dit project richt zich op het leveren van een compliant platform (met meer dan 10.000 transacties per seconde) voor startups om dApps te bouwen. Dit zei Tech Mahdindra er zelf over: “The protocol will power an entire ecosystem of services for Indian blockchain startups, ranging from advisories, incubators, center for excellences (COEs) and venture funds,”Dit initiatief is een van vele initiatieven van de staat Telangana om blockchain technologie verder te helpen. Iets langer dan een jaar geleden, heeft Telangana en de buurstaat Andhra Pradesh een pilot gestart om land registraties bij te houden op de blockchain.

Recentelijk hebben officials van Telangana zich uitgesproken over het ontarmen van blockchain technologie voor transparantie en om fraude te voorkomen binnen in de politiek. De overheid van Andhra Pradesh is ook lid van de Enterprise Ethereum Alliance (EEA). Dit is een werk groep van bedrijven en organisaties die zoeken naar mogelijkheden om gebruik te maken van Ethereum’s open-source technologie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!