Basis Neuro ICO review

Basis Neuro biedt technologie aan door middel van een headset met een unieke software. De headset leest hersensignalen van de drager en stuurt deze signalen door naar apparaten die verbonden zijn met behulp van bluetooth. De hersensignalen geven instructies door aan het verbonden apparaat. Het fysiek bewegen van bijvoorbeeld een muis hoeft niet meer. Via de hersenen worden systemen aangestuurd met gedachtes.

De technologie van Basis Neuro is gebaseerd op virtual reality (VR) en augmented reality (AR). Virtual reality is een technologie waarbij 3D modellen in een computer worden gesimuleerd en daardoor werkelijk lijken. Bij augmented reality ziet een gebruiker informatie die aan de werkelijkheid wordt toegevoegd, via een smartphone, tablet, beamer of andere media.

In het kort

Basis Neuro heeft een platform ontwikkeld die hersensignalen herkent en codeert door middel van algoritmes. Hersenactiviteit wordt waargenomen door de headset. De apparaten die via bluetooth zijn verbonden, ontvangen instructies maar ook analyses en gedragspatronen. De software meet de cognitieve hersenactiviteit van de hersenen.

De cognitieve vaardigheden in onze hersenen hebben te maken met geheugen, het verwerken van kennis, concentratie en aandacht, het vermogen om problemen op te lossen, rekenen, lezen, schrijven en nog meer functies die dagelijks worden gebruikt door mensen. Gebruikers van Basis Neuro hebben toegang tot het digitale platform dat gebaseerd is op de blockchain-technologie. Op dit platform worden de metingen van cognitieve waarnemingen weergegeven.

Op wie richt Basis Neuro zich?

Het doel van Basis Neuro is om neurotechnologie toegankelijker te maken voor elk bedrijf. Basis Neuro verkoopt de technische ontwikkeling door aan derde partijen die neurotechnologie willen gebruiken in hun eigen software.

Dit betekent dat er alleen een implementatie moet plaatsvinden van de neurotechnologie in bestaande producten. Basis Neuro zegt hierdoor kansen te creëren voor bedrijven om hun eigen producten te vernieuwen in bestaande markten. De technologie van Basis Neuro kan in de volgende sectoren worden toegepast: De gezondheidszorg — Basis Neuro wil zich met hun software richten op de gezondheidzorg. Patiënten die minder valide zijn kunnen bijvoorbeeld apparaten bedienen op afstand. De game-industrie — Virtual reality en augmented reality zijn al verder ontwikkeld binnen de game-industrie. Met de neurologische technologie wil Basis Neuro ook in deze branche een rol spelen. Spellen kunnen namelijk bediend worden met gedachtes. Huishoudelijke artikelen — Basis Neuro kan hierin voorzien op het aansturen van huishoudelijke artikelen met gedachtes. Denk aan het aan- en uitschakelen van verlichting. Of apparatuur die kan reageren op comfortwensen van de gebruiker. Het onderwijs — Ook binnen het onderwijs kan neurologische software worden ingezet. De technologie kan bijdragen aan zowel onderwijzen als leren. Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om leercurves van de student waar te nemen.

Gedragseconomie — Dit wordt ook wel neuromarketing genoemd. De software kan het mogelijk maken om de cognitieve waarnemingen te meten van consumenten die een product of dienst gebruiken. Ook kunnen bedrijven onderzoek doen naar het effect van promotie-acties bij mensen.

Functie van BNST token

Met de BNST token heb je toegang tot de technologie van Basis Neuro. Alle producten en diensten van Basis Neuro worden gekocht en verkocht met de BSNT token. Op deze manier zijn alle financiële overzichten toegankelijk voor de partners van Basis Neuro.

Hiernaast krijgen alle gebruikers die de neurotechnologie testen, een beloning in BSNT voor het aanleveren van hun eigen data van hersenactiviteit.

Token informatie

Ticker : BNST Platform : Ethereum Token type : ERC20 Website : https://ico.basisneuro.com/

Team:

Team evaluatie

Het team van Basisneuro is jong en heeft niet veel ervaring op het gebied van blockchain. Er is niet veel informatie te vinden over de teamleden in de whitepaper. Het is erg belangrijk dat het team wat ervaren mensen, op het gebied van blockchain, erbij gaat betrekken.

Daarnaast komen alle teamleden uit Rusland. Dit beperkt het netwerk van het team. Ik denk dat het erg belangrijk is voor Basis Neuro om verschillende internationale advisors erbij te betrekken. Dit zal het netwerk van Basis Neuro vergroten. Daarnaast is het ook verstandig om meer internationaal gerichte marketing managers aan te stellen. Dit zal ervoor zorgen dat marketinguitingen beter zullen overkomen bij niet Russische mensen.

Roadmap

Positieve en negatieve punten

Positieve punten:

· Doordat Basis Neuro zijn platform aanbiedt aan bedrijven die al een markt bedienen, kunnen zij meer kansen voor zichzelf creëren. Het product is vooral geschikt voor bedrijven die technologische vooruitgang willen boeken. Met behulp van Basis Neuro kunnen bedrijven hierin ontwikkelen.

· De game-industrie experimenteert veel met nieuwe technologieën. Dit kan erg interessant zijn voor Basis Neuro. Neurotechnologie biedt een nieuwe dimensie aan voor gebruikers van spellen.

· Het idee van Basis Neuro is erg nieuw. Het lijkt nog ‘ver weg’ om met je gedachtes apparaten te bedienen. Maar Basis Neuro zorgt ervoor dat deze nieuwe stap in onze technologie wat dichterbij is gekomen.

Negatieve punten:

· Het team van Basis Neuro is niet erg bekend. Ook wordt er weinig verteld over het team in de whitepaper.

· Concrete filmpjes of voorbeelden van gedachtes die machines kunnen bedienen, zijn er nog niet. Dit zou het project zeker een boost kunnen geven.

Aanbeveling

Basis Neuro is met een erg vernieuwend idee op de markt gekomen. Ondanks dat ik nog steeds benieuwd ben naar praktijkvoorbeelden, ben ik van mening dat Basis Neuro ons kan verrassen. Ik denk dat deze technologie als eerst zijn intrede gaat doen in de game-industrie. Binnen deze industrie worden nieuwe technologieën namelijk sneller geadopteerd.

Virtual reality heeft ondertussen al zijn intrede gedaan en is goed ontvangen. Neurotechnologie zou de volgende belangrijke technologische ontwikkeling kunnen zijn binnen deze innovatie sector. Echter dient wel gezegd worden dat het een project is met risico’s. Het project dient in mijn ogen nog wat ervaren mensen aan te trekken om het project te laten slagen. Daarnaast is de huidige markt niet stabiel en dit brengt een extra investeringsrisico met zich mee.

Disclaimer: Dit is een review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!