Wat zijn security tokens en hoe zullen ze ICO’s veranderen?

Wat zijn security token offerings (STO)? 

Security token offerings (STO) zijn vergelijkbaar met initial coin offerings (ICO). Het uitgeven van security tokens is een nieuwe manier van financiering waarmee ondernemingen geld van investeerders kunnen ophalen. Dit doen ze door een volkomen gereguleerd ‘digitaal aandeel’ uit te geven van het eigen vermogen, activa of een deel van de inkomsten. Security token offerings bieden een combinatie van ICO’s met IPO’s voor de ideale balans tussen investeren van een laag bedrag in nieuwe ondernemingen en het tegelijkertijd voldoen aan de reguliere wetgeving. Daarnaast kunnen security tokens vele malen verder gaan dan het hedendaagse cryptocurrency crowdfunding model. Hierdoor kunnen zij ook andere soorten financiële effecten opnemen, bijvoorbeeld debt offerings. Projecten zoals Overstock’s T-Zero exchange zijn gebaseerd op security tokens. Dit project zou weleens het volgende grote bedrijf kunnen worden. Door het uitgeven van digitale tokens die vergelijkbare rechten bieden op aandelen, hebben ondernemingen meer potentie om investeerders te bereiken tegen lagere kosten dan wanneer ze als aandelen op een beurs zouden komen. Dit zal het veel aantrekkelijk maken voor jongere beleggers.

Hoe security tokens utility ICO’s zullen veranderen

Financiële regelgevers houden ICO’s voortdurend in de gaten door de vele oplichtingen op de markt. Daarnaast zijn veel toezichthouders van mening dat ICO’s die een utility token verkopen, nog steeds onder security wetgeving moeten vallen. De toegang tot de security token exchanges zoals TZero zal nieuwe token uitgevers de mogelijkheid bieden om op de markt te komen. Dit zal vergelijkbaar zijn met dividenden in aandelen of andere inkomstenstromen die absoluut als securities worden geclassificeerd. Het uitbrengen van een security token zal ten slotte eenvoudiger zijn dan het lanceren van een utility ICO vanuit een juridisch en regelgevend standpunt, met als kanttekening dat de overheadkosten vermoedelijk hoger zullen zijn omdat het meer juridische kosten met zich meebrengt. Een “normale” token sale kan worden gerealiseerd met zeer weinig vermogen vooraf, vooral als de startup een interessant product heeft waar de cryptocurrency gemeenschap bereidwillig is om in te beleggen. Een security token ICO heeft echter meer vermogen nodig, ondanks de kwaliteit van het product van de onderneming.

De toekomst van Security Tokens

Security tokens hebben de potentie om de meest populaire financieringsvorm voor toonaangevende start-ups te worden. Hiernaast zijn ze aantrekkelijk voor bedrijven die security tokens willen in plaats van aandelen op een effectenbeurs. Security ICO’s zullen vermoedelijk een echte concurrent worden van traditionele IPO’s omdat de prijzen van een ICO goedkoper blijven en omdat meer investeerders de voordelen van digitale tokens realiseren ten opzichte van “echte aandelen”. 2017 was misschien wel het jaar van de ICO’s, met meer dan $4,6 miljard opgehaald door startup-financiering. 2018 ziet eruit als het jaar van regelgeving voor de cryptocurrency-markt. Sterker nog, de enorme groei in ICO’s is één van de redenen waarom financiële toezichthouders over de hele wereld hebben besloten om de crypto-activamarkt aan te scherpen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!