ETH accumulatie wallets exploderen met 65% groei in 2024

Volgens een crypto-analist zit momenteel meer dan $50 miljard aan Ethereum (ETH) vast in accumulatiewallets, wat bijna 65% meer is dan begin 2024.

“Op 18 oktober 2024 is de totale hoeveelheid Ethereum in accumulatie wallets de 19 miljoen gepasseerd,” schreef CryptoQuant-bijdrager Burakkesmeci in een analyse op 20 oktober.

Een toename van 11,5 miljoen ETH in accumulatie adressen

Op het moment van publicatie, met Ether dat handelt op $2.645, komt dit neer op ongeveer $50,2 miljard dat vastzit in accumulatie wallets — wallets van langetermijnbeleggers zonder eerdere opnames. Burakkesmeci benadrukte dat de hoeveelheid Ethereum in deze wallets sinds januari met 65% is toegenomen, toen er ongeveer 11,5 miljoen ETH in deze wallets zat.

Dit soort wallets zijn een belangrijke indicator voor handelaren en marktdeelnemers, omdat ze een indicatie geven van het algehele vertrouwen in de langetermijnvooruitzichten van Ethereum.

ETH-saldi in accumulatie wallets per 18 oktober
ETH-saldi in accumulatie wallets per 18 oktober. Bron: CryptoQuant

Burakkesmeci verwacht dat de totale hoeveelheid ETH in deze wallets tegen het einde van 2024 “de 20 miljoen zal overschrijden.” Hij baseert veel van zijn redenering op de anticipatie rond de lancering van spot Ether ETF’s in juli.

“Het is niet langer alleen voor techliefhebbers — instellingen en individuen zien het als een belangrijk onderdeel van de financiële toekomst,” verklaarde Burakkesmeci.

Sinds de lancering op 23 juli hebben spot Ether ETF’s een netto-uitstroom van $467,3 miljoen geregistreerd, volgens gegevens van Farside.

Spot Ether ETF's hebben een netto uitstroom gezien van $467,3 miljoen sinds de lancering in juli
Spot Ether ETF’s hebben een netto uitstroom gezien van $467,3 miljoen sinds de lancering in juli. Bron: Farside

Op 17 oktober meldde CryptoBenelux dat Ethereum investeerders teleurgesteld zijn omdat het aanbod van Ether blijft toenemen, ondanks het hoge netwerkgebruik.

Handelaren hebben zich onlangs zorgen gemaakt over de toekomstige open interesse van Ether

In een recente blogpost erkende Ethereum-oprichter Vitalik Buterin dit probleem en suggereerde dat het verbeteren van transactietijden, bijvoorbeeld door oplossingen zoals single-slot finality, zou kunnen helpen.

Op dezelfde dag overtrof de totale Ether futures-markt voor het eerst de 5 miljoen ETH, wat een stijging van 12% vertegenwoordigt ten opzichte van vier weken eerder. Dit baart handelaren zorgen, omdat ze geloven dat dit een waarschuwingssignaal kan zijn. De stijging in de vraag naar hefboom-ETH-posities gaat doorgaans vooraf aan scherpe prijscorrecties.