BREAKING: SEC gaat officieel in hoger beroep tegen XRP-uitspraak

De spanning stijgt in de juridische confrontatie tussen de SEC en Ripple Labs Inc., nu de SEC formeel haar Civil Appeal pre-argument statement (Form C) heeft ingediend. Dit nieuws volgt op een periode van onzekerheid nadat de deadline voor de indiening door de SEC ogenschijnlijk gemist werd.

Een nieuw hoofdstuk in de juridische strijd

De zaak tussen de SEC en Ripple staat bol van de controverses en spanningen, vooral na de uitspraak van rechter Torres die Ripple verplichtte een boete van $125 miljoen te betalen. Velen dachten dat de juridische strijd hiermee ten einde was, maar de SEC besloot anders en tekende beroep aan.

Wat staat er op het spel?

Met Form C maakt de SEC duidelijk dat ze niet tevreden is met bepaalde aspecten van het vonnis. Volgens Fox Business journaliste Eleanor Terrett richt de SEC haar pijlen onder andere op de programmatische verkoop van XRP op secundaire markten. Daarnaast worden de rollen van Ripple’s topmannen Brad Garlinghouse en Chris Larsen opnieuw onder de loep genomen, specifiek hun invloed op de stijging van XRP-verkopen.

Ondanks dat de SEC de zaak tegen Garlinghouse en Larsen heeft afgesloten, behoudt ze het recht hun betrokkenheid bij de XRP-transacties aan te vechten. Ook de distributie van XRP aan Ripple-medewerkers staat in het vizier van de toezichthouder.

Interessant is dat de SEC de boete van $ 125 miljoen, die Ripple werd opgelegd, niet betwist. Dit besluit voegt een laag van complexiteit toe aan de voortgaande juridische verwikkelingen.

Wat zijn de volgende stappen?

Met de formele indiening van het beroep ligt de bal nu bij Ripple. Het bedrijf moet binnenkort hun eigen versie van Form C indienen, als reactie op de SEC’s acties. Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, heeft al aangegeven dat hun tegenberoep gericht is op het stoppen van wat zij zien als regulering door handhaving van de SEC.

Voorspellingen over de uitkomst van dit beroep variëren, maar sommige analisten suggereren dat Ripple weleens zou kunnen verliezen in het 2nd Circuit Court, gezien het lage succespercentage van dergelijke zaken daar. Toch blijft het afwachten hoe deze juridische saga zich verder zal ontvouwen, met mogelijke grote implicaties voor de crypto-industrie.