Dtravel sluit zich aan bij de Fetch.ai Foundation

Het gedecentraliseerde peer-to-peer vakantieverhuurplatform Dtravel heeft op 17 oktober aangekondigd dat het zich heeft aangesloten bij de non-profit Fetch.ai (FET) Foundation. Daarnaast kondigde het de lancering aan van de eerste AI-gestuurde reisagent voor ontwikkelaars op de Fetch.ai-marktplaats.

In 2021 werd het gedecentraliseerde woningdelingsplatform van Dtravel gelanceerd met het doel een alternatief te bieden voor gecentraliseerde vakantieverhuurplatforms zoals Airbnb. Daarnaast is Fetch.ai een gedecentraliseerd open marktplaatsplatform waar ontwikkelaars AI-toepassingen kunnen ontwikkelen, implementeren, aanpassen en integreren op de Fetch.ai-blockchain.

De intelligente vakantieverhuuragent van Dtraval is volgens de aankondiging op 17 oktober beschikbaar voor ontwikkelaars op de Fetch.ai-ontwikkelaarsmarktplaats. Deze tool stelt ontwikkelaars in staat om Dtravel’s peer-to-peer netwerkagent, aangedreven door AI, in hun projecten te integreren via Fetch.ai. Peter Busche, voorzitter van de Fetch.ai Foundation, noemde de samenwerking een “belangrijke stap richting een efficiënter, intelligenter en gebruiksvriendelijker reissysteem.”

Gedecentraliseerd reizen als alternatief

De reisindustrie wordt momenteel gedomineerd door een handjevol gecentraliseerde bedrijven zoals Priceline en Expedia. Daarnaast bezitten gerichte reisbedrijven, zoals Airbnb, ook een groot deel van de kapitalisatie in deze sector.

Daarentegen biedt gedecentraliseerd reizen een alternatief voor het op tussenpersonen gebaseerde model en maakt end-to-end oplossingen mogelijk voor reizen en accommodaties. Dit zou in de praktijk kunnen leiden tot lagere kosten voor zowel huurders als verhuurders in de vakantieverhuur en woningdeling.

Het kan ook een voorbeeld zijn voor de gehele gedecentraliseerde financiële beweging, nu de technologische hausse van de jaren 2010 plaatsmaakt voor de gedecentraliseerde technologiegolf die de afgelopen jaren in een stroomversnelling is geraakt. Cynthia Huang, CEO van Dtravel, zei dat de hele reisindustrie “enorm” kan profiteren van AI.

“Het vereist een tweesporenbenadering om succesvol te zijn — de eerste is het ontwikkelen van de technologie, en de tweede, en belangrijkste, is het creëren van een ethisch kader voor het verzamelen en gebruiken van gegevens die deze agenten zullen aandrijven,” zei Huang.