Ethereum-oprichter verdient 651 ETH met verkoop van 14 memecoins

Op 13 oktober voerde Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin enkele opmerkelijke transacties uit, zoals gerapporteerd door EmberCN. In een tijdsbestek van iets meer dan tien uur verkocht Buterin een veertien verschillende memecoins, voor een indrukwekkende 651,4 ETH, ter waarde van zo’n $1,61 miljoen.

De eerste opvallende transactie betrof de verkoop van 6 memecoins, gevolgd door een tweede verkoop van nog eens 8 memecoins. Samen leverden deze transacties Buterin een flink bedrag op. Maar dat was nog maar het begin van zijn strategische herpositionering op de cryptomarkt.

Naast de verkoop van memecoins, verkocht Buterin ook 200.000 MSTR-tokens, goed voor 93,2 ETH, en 20 miljard Milo-tokens, waarmee hij 20,7 ETH verdiende. Ook 15 miljoen POPCAT-tokens werden van de hand gedaan, wat hem nog eens 27,1 ETH opleverde, evenals 500.000 TCATI-tokens, goed voor 12,8 ETH.

De transacties hielden hier echter niet op. Buterin wist eveneens 200 miljoen VITALIK-tokens te verkopen, wat hem 5,4 ETH opleverde, terwijl de verkoop van 10 miljard MOODENG maar liefst 396 ETH in het laatje bracht. Tot slot verkocht hij 31,4 biljoen FWOG-tokens voor 22,5 ETH en wist hij ook 500 miljoen EBULL-tokens te verkopen, wat goed was voor nog eens 73,7 ETH.

Deze reeks aan transacties laat zien dat Buterin strategisch bezig is met het herpositioneren van zijn cryptoportefeuille en de geschonken memecoins verkocht heeft. Het is nog onduidelijk wat hij met het geld gaat doen, echter wordt verwacht dat Buterin deze opbrengsten aan verschillende goede doelen gaat schenken, aangezien hij dit in het verleden meerdere keren gedaan heeft.