Neiro stopt samenwerking met Gotbit na hevige kritiek

Het veelbesproken memecoin-project Neiro heeft aangekondigd dat het zijn samenwerking met market maker Gotbit heeft beëindigd. Dit nieuws volgt op toenemende kritiek vanuit de cryptocommunity, waaronder van de gerenommeerde blockchainonderzoeker ZachXBT. In een officiële verklaring liet Neiro weten:

“We hebben onze relatie met onze market maker-partners Gotbit beëindigd. Geen van de problemen die Gotbit of zijn werknemers betreffen, heeft op welke manier dan ook invloed op Neiro. Toch vinden we het gepast om afstand te nemen, zowel voor het project als voor onze community.”

Neiro meldde ook dat een deel van de market maker-fondsen is teruggestort in de community multisig wallet. Daarnaast zal de CTO van het project voorlopig persoonlijke middelen inzetten om de market maker-activiteiten draaiende te houden. Neiro is ondertussen druk bezig met het vinden van een nieuwe, gerenommeerde market maker om een soepele overgang te verzekeren. Deze wissel zou binnen enkele uren of dagen voltooid moeten zijn.

De aankondiging leidde tot een reactie van ZachXBT, die vraagtekens zette bij de oorspronkelijke keuze van Neiro om met Gotbit in zee te gaan. Hij stelde:

“Misschien moet het team uitleggen waarom ze voor Gotbit hebben gekozen, een partij die al lange tijd een dubieuze reputatie heeft, met meerdere beschuldigingen van ‘pump and dump’-praktijken. Deze week kwam daar nog een aanklacht van de Amerikaanse autoriteiten bij voor fraude en marktmanipulatie.”

De CTO van Neiro, die het project leidt, reageerde op de zorgen van ZachXBT via een bericht op sociale media. Hij gaf aan dat de samenwerking met Gotbit destijds een noodzakelijke keuze was vanwege tijdsdruk en beperkte financiële middelen. Hij zei het volgende:

“Toen Justin Sun tweette dat we op HTX zouden worden genoteerd, hadden we nog geen market maker, en HTX vereiste er één. We hadden slechts enkele uren om een partij te vinden, en Gotbit was op dat moment de enige optie waarmee we een connectie hadden, omdat we eerder waren uitgenodigd voor een van hun Spaces.”

De CTO gaf verder aan dat de diensten van Gotbit binnen het krappe budget van het project pasten. “Als CTO, gefinancierd door gemeenschapsdonaties, hadden we weinig middelen beschikbaar voor market maker-diensten. Gotbit bood ons een betaalbare oplossing,” voegde hij toe.

Hoewel hij bekend was met de controversiële achtergrond van Gotbit, benadrukte de CTO dat de keuze vooral te maken had met de dringende situatie en het beperkte budget van het project op dat moment.