ETH verliest dominantie terwijl whales massaal verkopen: Gaat de Ethereum koers dalen?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De op een na grootste cryptocurrency Ethereum lijkt onder druk te staan nu crypto whales massaal hun ETH coins aan het verkopen zijn. Daardoor neemt de dominatie van Ethereum af en steeds meer investeerders beginnen zich af te vragen of de Ethereum koers op het punt staat weer verder te zakken in de neerwaartse trend waarin het zich bevindt. De grote investeerders die hun Ethereum zakken aan het legen zijn hebben een grote invloed op de koersbeweging en hierdoor stellen velen de vraag: gaat Ethereum dalen?

De dominatie die Ethereum had in de afgelopen jaren is in de afgelopen maanden flink kleiner geworden. Dit heeft het te danken aan de opkomst van nieuwe en innovatieve blockchains met lagere transactiekosten, zoals Cardano en Solana. Deze twee projecten lijken steeds meer terrein te winnen en Ethereum moet het afleggen door hun hoge transactiekosten. Ethereum zal natuurlijk nooit helemaal weggaan, maar investeerders beginnen nu wel te focussen op andere projecten die wel klaar zijn voor de toekomst, zoals bijvoorbeeld naar projecten met een Layer 2 Blockchain.

Crypto whales verkopen massaal

Voor Ethereum is een van de redenen van de prijsdaling van 2,12% die het in de afgelopen 24 uur zag, vooral doordat de whales massaal hun Ethereum voorraad aan het verkopen waren. In de afgelopen weken hebben de whales grote aantallen tokens verkocht. Als we kijken naar het verleden dan zijn deze verkoopgolven vaak het begin van een neerwaartse trend.

Dat veel whales hun Ethereum zakken verkocht hebben, maakt de kleine investeerders onzeker en dit zorgt voor nog meer verkoopdruk. Dan beginnen ze zich toch af te vragen of deze whales iets weten wat de rest van de markt nog niet weet. 

Gaat Ethereum dalen in 2024?

Volgens de crypto analisten kan Ethereum zeker op de korte termijn nog verder afzakken. Er zijn technische indicatoren die wijzen op een neerwaartse trend en recente verkoop door de whales lijkt dit te bevestigen. Als de prijs van Ethereum onder het belangrijke support level van $2375,32 komt, dan kan dit voor een kettingreactie zorgen, waardoor veel investeerders hun posities kunnen gaan sluiten.

Maar dit scenario is alleen voor de korte termijn, als we kijken naar de toekomst dan blijft het zeker positief. De recente upgrades naar Ethereum 2.0 beloven de bestaande problemen op te lossen. Tot die tijd hopen we dat Ethereum kan meegaan in de trend die er misschien wel in Uptober aan zit te komen.

Andere projecten waar investeerders zich nu op richten

Doordat de whales massaal hun Ethereum zakken aan het verkopen zijn komt er weer veel geld vrij op de markt, wat hun weg weer kan vinden naar andere projecten. Daar proberen de investeerders dan nu ook achter te komen, zodat ze mee kunnen gaan op deze golf. Andere projecten waar investeerder ook druk mee zijn, dat zijn degene die nog niet gelanceerd zijn, maar zich nog in de presale bevinden. Doordat deze meme coins zich nog aan het klaarmaken zijn om de markt te betreden zijn er dus nog de meeste winsten te halen.

Nu komen er dagelijks tientallen projecten bij en er verdwijnen er ook weer net zoveel, blijft het als investeerder lastig om de goede projecten uit te zoeken. Daarom hebben wij research gedaan naar de nieuwe meme projecten die nog in de presale zitten. We hebben alle whitepapers bekeken en de tokenomics goed doorgenomen en hebben op basis daarvan drie projecten voor je geselecteerd die potentie hebben voor de toekomst. Voordat je ons blindelings volgt, moet je je natuurlijk wel even inlezen en daarna je eigen research doen.

Pepe Unchained (PEPU)

Pepe Unchained (PEPU) heeft nu al een grote achterban weten op te bouwen, terwijl ze zich nog in de presale bevinden. In de weken dat de presale bezig is, heeft het al meer dan $18,5 miljoen weten op te halen. Hiermee laten de vroege investeerders zien dat ze echt in het project geloven en dat ze niet kunnen wachten op de lancering.

De mensen achter PEPU zijn druk bezig geweest met de ontwikkelingen van hun eigen Layer 2 Blockchain, waardoor je bij PEPU 100 keer snellere transactie met lagere kosten krijgt dan bijvoorbeeld de verouderde PEPE. Hiermee laten ze het oude gedeelte van de meme coins achter zich en zijn ze klaar voor de toekomst. Hierdoor zijn ze ook het perfecte platform voor nieuwe crypto projecten om bovenop te lanceren.

De vroege aanhangers van PEPU hebben tijdens de presale om hun tokens te staken tegen een jaarlijks rendement van 117%. Vele volgelingen hebben dit al gedaan en ze hebben gezamenlijk al bijna 1,4 miljard tokens vastgezet in het stakingsysteem. 

Ben je ook benieuwd naar de toekomst van crypto? Beweeg je dan snel naar de site van Pepe Unchained en bemachtig je eerste PEPU tokens. Hier kan je betalen met je USDT, ETH, BNB en creditcard.

Naar de Pepe Unchained presale

Crypto All-Stars (STARS)

Crypto All-Stars (STARS) is het ultieme stakingplatform aan het ontwikkelen waar je alle grote meme coins kan staken, zodat je een passief inkomen kan genereren. Het project heeft tijdens de presale al het mooie bedrag van bijna $2,2 miljoen weten op te halen.

Hun stakingplatform wordt onthuld als de Memevault, waarop je bij de lancering meteen de legendarische meme coins Pepe, Doge, Shib, Turbo en nog veel meer kunt staken. Hierdoor hoef je niet meer tussen verschillende platforms te wisselen. Het platform wordt aan het einde van de presale gelanceerd.

Voor de vroege vogels die niet kunnen wachten met staken bieden ze de mogelijkheid om hun native STARS token alvast vast te zetten tegen het jaarlijkse rendement van 687%. Dit is geen van de vroege investeerders ontgaan en samen hebben ze al 1 miljard STARS tokens vastgezet.

Wil je je ook tussen de sterren bevinden? Dan kan je eenvoudig je eerste STARS tokens aanschaffen op de offciele website van Crypto All-Stars. Daar heb je de mogelijkheid om te betalen met PEPE, SHIB, FLOKI, ETH, USDT, BNB en je creditcard.

Naar de Crypto All-Stars presale

Flockerz (FLOCK)

Flockerz (FLOCK) is onderweg om het grootste en hechtste meme gemeenschap te worden. Dit hebben ze te danken aan hun geniale Vote 2 Earn systeem, waardoor iedereen een stemrecht krijgt voor keuze omtrent de toekomst van het project. In de eerste twee weken hebben ze al bijna $600.000 weten op te halen. Hierdoor laten ze veel projecten in de presale achter zich.

Iedereen die in het bezit is van FLOCK tokens heeft automatisch stemrecht op de verschillende topics binnen het project. Breng je een stem uit over een topic dan verdien je nog meer FLOCK tokens. Hierdoor kun je tokens bijverdienen en bouw je mee aan de toekomst van het project. Er is 25% van de gehele tokenvoorraad bedoelt voor deze verdiensten, dus er is genoeg te verdienen door gewoon simpel je stem uit te brengen.

Voor de Flockerz die meer willen is er de mogelijkheid om je FLOCK tokens te staken tegen het rendement van 3122%. Hiermee kan je dus mooi een voorsprong nemen op de mensen die na de presale binnenkomen. Tijdens de korte periode van de presale zijn er al bijna 60 miljoen FLOCK tokens vastgezet.

Ben je ook een Flocker? Dan kan je je eerste FLOCK tokens aanschaffen via de officiële website van Flockerz. Daar kan je eenvoudig je wallet kapellen en je BNB, USDT en ETH omwisselen voor FLOCK tokens. Ook bieden ze natuurlijk de mogelijkheid om te betalen met je creditcard.

Naar de Flockerz presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.