EigenLayer reageert op $5,87M hack, bevriest gestolen fondsen

Ethereum’s (ETH) restakingprotocol EigenLayer heeft de gemeenschap gerustgesteld dat er geen kwetsbaarheden in het protocol zijn na een incident waarbij bijna $6 miljoen aan tokens werd gestolen van een investeerder.

Op 4 oktober meldde het EigenLayer-team dat het bezig was met het onderzoeken van een “ongeautoriseerde verkoopactiviteit” met betrekking tot een wallet die eindigt op “f10D”. Het wallet-adres verkocht ongeveer 1,6 miljoen EigenLayer’s EIGEN-tokens, ter waarde van ongeveer $5,7 miljoen.

Etherscan markeerde het adres snel als zijnde “onder onderzoek” na de aankondiging van EigenLayer.

Verkoop van tokens door een geïsoleerde hack

Op 5 oktober gaf EigenLayer een update aan de gemeenschap waarin werd aangegeven dat het incident te wijten was aan een hack. Het EigenLayer-team verklaarde dat een kwaadwillende aanvaller een e-mailthread had gecompromitteerd die betrekking had op de tokenoverdracht van een investeerder.

Als gevolg van de aanval werden de 1,6 miljoen tokens van de investeerder naar de aanvaller overgedragen. EigenLayer schreef:

“De aanvaller heeft deze gestolen EIGEN-tokens verkocht via een gedecentraliseerd swapplatform en de verkregen stablecoins overgedragen naar gecentraliseerde beurzen.”

Ondertussen meldde het protocol dat ze al in contact zijn met de platforms en autoriteiten. “We hebben contact opgenomen met deze platforms en wetshandhavers. Een deel van de fondsen is al bevroren”, voegde EigenLayer toe.

Hoewel de tokens door een hack zijn gestolen, verzekerde het EigenLayer-team de gemeenschap dat het incident geïsoleerd is en geen invloed heeft op het bredere ecosysteem. Het team zei dat het compromis geen verband houdt met on-chain functionaliteit. EigenLayer benadrukte dat er geen bekende kwetsbaarheid is in het protocol of in de tokencontracten.

EigenLayer gaf in de update ook aan dat het zijn onderzoek zal voortzetten en een nieuwe update zal plaatsen zodra er meer informatie beschikbaar is.

EIGEN-token bereikt top 100

Op 1 oktober werd de EIGEN-token vrijgegeven. Na de vrijgave handelde de token voor $3,85 op Binance, wat zijn volledig verwaterde waardering (FDV) op ongeveer $6,5 miljard zette. Volgens gegevensverzamelaar CoinMarketCap werd de token hierdoor op de 94e plaats gezet qua marktkapitalisatie.

Op 5 oktober laat de website zien dat EIGEN wordt verhandeld rond $3,38. Dit plaatst zijn FDV op $5,6 miljard, waarmee hij op de 99e plaats in de algehele cryptomarktkapitalisatie staat.