Worldcoin (WLD) blijft dalen ondanks groei van OpenAI – 84% van de wallets staan in het rood

De prijs van Worldcoin (WLD) heeft op donderdag 3 oktober een flinke duik genomen, met een verlies van maar liefst 9% in 24 uur. Momenteel wordt WLD verhandeld voor $1,56, en over de afgelopen week is de munt met 25% gedaald.

Deze prijsdaling van Worldcoin komt ondanks het feit dat OpenAI, dat nauw verbonden is met het project, onlangs $6,6 miljard aan nieuwe financiering heeft opgehaald bij een waardering van $157 miljard. Normaliter beweegt Worldcoin mee op het succes van OpenAI, vooral omdat de CEO van OpenAI, Sam Altman, ook een belangrijke drijvende kracht is achter WLD. Toch lijkt de munt deze keer niet te profiteren van de positieve ontwikkelingen rondom OpenAI, maar in plaats daarvan dieper weg te zakken. De neerwaartse druk houdt aan terwijl beren de markt domineren.

84% van de Worldcoin-wallets maakt verlies

Uit gegevens van IntoTheBlock blijkt dat de recente koersdaling heeft geleid tot een aanzienlijk aantal WLD-houders die verlies lijden. Waar vorige week nog zo’n 68% van de WLD-adressen “In The Money” (oftewel in winst) was, is dit aantal in de afgelopen dagen gestegen naar maar liefst 84%, wat betekent dat de meerderheid van de houders nu verlies lijdt.

Bron: IntoTheBlock

Dit verlies wordt verder bevestigd door het aantal winstgevende wallets, dat is teruggelopen van 23% naar slechts 6%. Deze situatie zou kunnen leiden tot paniekverkopen, aangezien investeerders hun verliezen willen beperken. Een verkoopgolf zou de neerwaartse druk op de WLD-prijs verder kunnen versterken.

Bearish sentiment in derivatenmarkt

De neerwaartse trend voor Worldcoin wordt ook weerspiegeld in de derivatenmarkt. Volgens gegevens van Coinglass is de open interest (het aantal openstaande contracten) in de afgelopen 24 uur met 9% afgenomen. Dit wijst erop dat handelaren hun posities sluiten, wat doorgaans een signaal is van een negatief sentiment.

Bovendien zijn de liquidaties opgelopen tot $2,47 miljoen, waarvan $2,15 miljoen afkomstig zijn van long-liquidaties, wat aangeeft dat velen verwachtten dat de prijs zou stijgen, maar werden verrast door de daling. De long/short-ratio ligt momenteel op 0,925, wat wijst op een neutrale tot licht bearish markt.

Bron: Coinglass

AI-altcoins in de rode cijfers

Worldcoin is echter niet de enige AI-gerelateerde altcoin die onder druk staat. De totale marktkapitalisatie van AI-altcoins is volgens CoinGecko met 6% gedaald tot $26 miljard. Dit algemene negatieve sentiment in de AI-sector zou ook de zwakke prestaties van Worldcoin kunnen verklaren.

Terwijl Worldcoin dus door de bearish marktcondities blijft zakken, is het verstandig om voorzichtig te zijn met nieuwe posities. Het vertrouwen in een snelle herstelbeweging lijkt dan ook beperkt. De stijging in verlieslatende wallets en liquidaties suggereren dat WLD nog wel eens verder zou kunnen dalen, tenzij er een onverwachte positieve katalysator optreedt.