Nog een wallet van Vitalik Buterin dumpt 1300 ETH in 11 dagen

Een wallet die aan Vitalik Buterin is gekoppeld, heeft de afgelopen 11 dagen meer dan $3 miljoen aan ether verkocht. Op 30 september meldde het analyseteam van Spot On Chain dat er een overdracht van 649 ETH (ongeveer $1,72 miljoen) plaatsvond naar de cryptocurrency exchange Paxos. Deze transactie markeerde de afsluiting van een reeks verkopen die volgden op de financiering van deze wallet door de mede-oprichter van Ethereum.

De wallet, aangeduid als “0x556”, ontving op 19 september 1.300 ETH (ter waarde van $3,21 miljoen) van “0xd04”, een portemonnee die volgens berichten door Buterin zelf wordt beheerd. Het is vermeldenswaard dat “0xd04” in 2022 door Buterin werd gefinancierd, toen hij 70.000 ETH overmaakte.

Dit was niet de eerste keer dat deze wallets geld uitwisselden. Uit blockchain-gegevens blijkt dat “0xd04” eerder in september 2023 2.000 ETH, ter waarde van $5,265 miljoen, had overgemaakt, gevolgd door een overdracht van 999 ETH ter waarde van $2,63 miljoen in dezelfde maand. In de maand daarvoor vond ook een overdracht van 1.701 ETH plaats, ter waarde van $4,47 miljoen, wat het totale ontvangen bedrag aan ether tot nu toe op 5.999 ETH brengt.

Hoewel veel mensen deze overdrachten interpreteren als Buterins pogingen om winst te maken, heeft hij deze beschuldigingen ontkend en benadrukt dat hij sinds 2018 geen ETH voor persoonlijke winst heeft verkocht.

Eerder deze maand zorgde een andere portemonnee die in augustus 3.800 ETH van Buterin had ontvangen voor bezorgdheid, omdat deze fondsen in verschillende transacties werden verkocht. Buterin verduidelijkte echter dat deze verkopen waren uitgevoerd door een “bio-defensiegroep” die hij steunt.

Hij voegde eraan toe dat alle ETH-verkopen die via zijn accounts zijn gefinancierd, bedoeld zijn om waardevolle projecten in het Ethereum-ecosysteem te ondersteunen of voor filantropische doeleinden.

Naast de bezorgdheid over deze verkopen, werd Buterin ook bekritiseerd vanwege de aanzienlijke invloed die hij zou hebben op de richting van Ethereum. Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, vergeleek het governance-model van Ethereum zelfs met een “dictatuur” die wordt geleid door Buterins beslissingen.