Cardano kopen

Over Cardano (ADA)

Cardano (ADA) is een gedecentraliseerd open-source platform dat is ontworpen voor het uitvoeren van smart contracts met behulp van blockchain-technologie. Dit platform ondersteunt gedecentraliseerde applicaties (DApps), die meer privacy, betrouwbaarheid en veiligheid bieden dan traditionele internetapplicaties. Cardano is uniek vanwege zijn wetenschappelijk onderbouwde ontwikkelproces, waarbij elke upgrade wordt ondersteund door academisch onderzoek.

Het Cardano-netwerk wordt vaak gebruikt voor het verifiëren van documenten, producten en identiteit, met als doel transparantie en integriteit te waarborgen. Hierdoor is het een populaire en duurzame keuze binnen de blockchainwereld.

Waar koop je Cardano?

Cardano kopen is tegenwoordig een makkelijke en veilige stap. De voordelen van de Cardano (ADA) koers zijn:

  • Grote schaalbaarheid
  • Transactiefees zijn laag
  • Snelle transacties
  • Milieuvriendelijker door het Proof-of-Stake (PoS) mechanisme
  • Meerlaagse crypto grafische beveiliging

Via ons stappenplan leer je hoe je eenvoudig de ADA coin kunt kopen. Lees snel verder!

1. Vergelijk cryptocurrency exchanges

Om te beginnen is het aan te raden om een vergelijkingswebsite te gebruiken waarmee je verschillende exchanges kunt vergelijken. Zo krijg je een beter overzicht van bijvoorbeeld de betalingsmogelijkheden – bankoverschrijving, iDeal of creditcard – en kun je controleren of de exchange in Nederland haar diensten aanbiedt.  

ADA kopen bij Coinmerce

Klik hier

ADA kopen bij MEXC

Klik hier

ADA kopen bij Bitvavo

Klik hier

ADA kopen bij Gate.io

Klik hier

2. Identificeren bij de exchange

Zodra je een exchange hebt gekozen, maak je een account aan. Hiervoor heb je meestal een e-mailadres, telefoonnummer en een geldig identiteitsbewijs nodig. Het verifiëren van je identiteit, ook wel bekend als Know Your Customer (KYC), is essentieel om later geld te kunnen storten en Cardano te kopen. Sommige exchanges laten je zonder KYC handelen, maar dan kun je geen euro’s vanaf je bankrekening overmaken. Doorloop de KYC-procedure om ADA met euro’s te kopen en zorg voor extra beveiliging van je account door tweefactorauthenticatie (2FA) in te schakelen. Hier lees je meer over hoe je je cryptovaluta veilig kunt bewaren.

3. Cardano (ADA) kopen

Na verificatie kun je eenvoudig Cardano kopen. Gebruik de directe koopoptie om ADA tegen een vaste prijs aan te schaffen. Als deze optie niet beschikbaar is, kun je via de spotmarkt handelen en zelf je koopprijs bepalen. Wil je Cardano kopen met een andere cryptomunt? Ga dan naar de betreffende munt en selecteer ‘Swap’ om Cardano te ontvangen. Weet je niet zeker of dit het juiste moment is om ADA te kopen? Bekijk de actuele koers en analyseer de prestaties van de token om een weloverwogen beslissing te maken.

4. Je Cardano opslaan

Je kunt ervoor kiezen om je ADA-tokens op de exchange te laten staan, maar voor extra veiligheid is het aan te raden om een persoonlijke wallet te gebruiken. Dit kan een software-wallet of een hardware-wallet zijn. Hardware-wallets worden beschouwd als de veiligste optie om je Cardano te bewaren.

Actueel Cardano nieuws