Ethereum op het punt om cyclusbodem te bereiken tegenover Bitcoin (ETH/BTC), aldus analist

Volgens een veel gevolgde cryptocurrency-analist staat Ethereum (ETH) op het punt om zijn cyclusbodem te bereiken tegenover Bitcoin (ETH/BTC), waarna de Ethereum koers een stijging zal inzetten.

In een nieuwe video-update vertelt cryptohandelaar Benjamin Cowen zijn 813.000 YouTube-abonnees dat alle altcoins uiteindelijk een bodem zullen bereiken tegenover de koningsmunt en dat het er op lijkt dat ETH klaar is om te stoppen met bloeden.

Cowen zegt echter wel dat het dominantieniveau van Bitcoin – of de verhouding van de marktkapitalisatie van BTC vergeleken met de marktkapitalisatie van alle altcoins – nog steeds stijgt, wat suggereert dat ETH/BTC nog steeds een daling kan doormaken. Hij beschrijft het als volgt:

“Ik denk nog steeds dat de dominantie van Bitcoin in een opwaartse trend zit… Ik denk dat het waarschijnlijk naar ongeveer 60% zal gaan, dus ik denk niet dat de dominantie van Bitcoin zijn hoogtepunt heeft bereikt, daarom zou ETH/BTC nog iets lager kunnen gaan.”

Cowen zegt echter dat het binnen de mogelijkheden ligt dat Ethereum een ​​bodem bereikt ten opzichte van Bitcoin voordat de rest van de altcoin-markt cyclische dieptepunten bereikt. Hij gaat verder met:

“Er bestaat een scenario waarin ETH/BTC een bodem bereikt voordat de collectieve altcoinmarkt een bodem bereikt ten opzichte van Bitcoin…

Ze hoeven niet allemaal tegelijkertijd te gebeuren en ik denk dat veel mensen vergeten dat sommige activa een bodem bereiken ten opzichte van Bitcoin voordat andere activa een bodem bereiken ten opzichte van Bitcoin en het enige dat ik nu weet, is dat het erop lijkt dat ETH/BTC zich in de laatste fase van capitulatie bevindt.

Ik weet niet hoe laag het gaat worden, maar ik geloof wel dat dit de definitieve capitulatie voor ETH/BTC vertegenwoordigt en ik denk dat het relatief snel een bodem zal bereiken.”

Cowen sluit af met stellen dat het worstcasescenario voor deze uitkomst een opleving zou zijn, gevolgd door een lagere bodem in december.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!