Ripple, Hedera en Aptos richten MiCA Crypto Alliance op

De DLT Science Foundation (DSF) – een stichting die zich toelegt op het bevorderen van kennisdeling tussen de academische wereld, de industrie, ontwikkelaars en de overheid – heeft aangekondigd dat het de lancering van de MiCA Crypto Alliance ondersteunt, een nieuwe industrieorganisatie met Hedera, Ripple, en de Aptos Foundation als oprichtende leden.

De nieuw opgezette alliantie is opgezet om de naleving van de aankomende Markets in Crypto-Assets (MiCA)-regelgeving van de Europese Unie te stroomlijnen en te verbeteren, met als doel een duurzame en conforme cryptomarkt te bevorderen.

De MiCA-regelgeving, die tegen het einde van dit jaar volledig van kracht zal zijn, biedt een uitgebreid kader voor de cryptomarkt. Het zorgt voor meer transparantie, betere bescherming van consumenten en versterkt de integriteit van de markt.

De MiCA Crypto Alliance zal de nalevingsinspanningen coördineren tussen toonaangevende blockchainprojecten en Crypto-Asset Service Providers (CASPs). Het doel is om uniformiteit en standaardisatie te bevorderen op het gebied van duurzaamheidsverslagen en regelgevingsnaleving.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!