Op Trump-gebaseerde meme coins stijgen flink na X-interview

Na de introductie van World Liberty Financial (WLF) vanuit voormalig president Donald Trump, hebben op Trump-gebaseerde meme coins ook een opmerkelijke stijging doorgemaakt. Zo steeg de markt voor politieke meme coins met 2% in de afgelopen dag.

Tijdens het recente interview op X hield Trump zich niet in en noemde zijn politieke rivaal Kamala Harris een “marxistische communist” en waarschuwde dat crypto-startups “in de hel zouden leven” als hij het presidentschap niet veilig zou stellen. Als gevolg hiervan kregen op Trump-gebaseerde meme coins een flinke boost.

Vandaag steeg MAGA (TRUMP) met meer dan 10% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Ondertussen steeg de token maga hat (MAGA) met 9,6% en won doland tremp (TREMP) 7,9% in dezelfde periode. Zelfs super trump (STRUMP) wist een stijging van 2,7% te behalen. Bovendien schoot de crypto-asset fight to maga (FIGHT) met 68% omhoog, terwijl maga again (MAGAA) binnen 24 uur met 11% steeg.

De recente toename van meme coins met een Trump-thema toont de unieke invloed die politieke figuren dit jaar op digitale activa hebben gehad. Hoewel hun toekomstige prestaties nog steeds erg onzeker zijn, vooral na de verkiezingen, is de band tussen politiek en crypto sterker geworden. Dit suggereert dat deze nichemarkt zich mogelijk zal blijven ontwikkelen, parallel aan politieke gebeurtenissen en belangrijke uitspraken van vooraanstaande leiders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!