Kamala Harris komt op gelijke hoogte met Donald Trump na recent debat

Het debat tussen Kamala Harris en Donald Trump op 10 september zorgde voor opschudding in de Verenigde Staten, en wellicht wel de gehele wereld, inclusief de voorspellingsmarkten. De algemene perceptie is dat Harris het debat van Trump heeft gewonnen, die zich uit de tent liet lokken. Hierdoor kunnen we wel stellen dat Harris op gelijke hoogte is gekomen met de voormalig president, en de cijfers van Polymarket bevestigen deze stelling.

Belangrijk om te vermelden is dat vóór dit debat, Donald Trump het beter deed op Polymarket dan Kamala Harris. Zo had Trump tussen 4 en 6 september een kans van 53% om te winnen. Ondertussen daalden Harris’ kansen op overwinning in dezelfde periode tot 45%. Dit is echter nu geheel anders.

Op 11 september laten bijgewerkte gegevens een gelijke kans van 49% voor beide kandidaten zien. Dit zou een direct effect kunnen zijn van het recente presidentiële debat, dat grotendeels werd gedomineerd door de vertegenwoordiger van de Democratische Partij.

Bron: Polymarket

Het debat van Donald Trump vs. Kamala Harris

Vicepresident Kamala Harris en voormalig president Donald Trump botsten dinsdagavond in hun eerste presidentieel debat. De 90 minuten durende uitwisseling besloeg een breed scala aan onderwerpen en werd gekenmerkt door scherpe aanvallen van beide kanten.

Harris daagde Trump agressief uit over zijn juridische problemen en pandemie-respons. Trump richtte zich op inflatie en immigratie, gebieden waar de huidige regering kritiek op krijgt. Het debat nam een ​​ongebruikelijke wending toen Trump ongefundeerde beweringen deed over migranten die huisdieren eten in Ohio.

Abortusrechten, economisch beleid en wereldwijde conflicten kwamen tevens naar voren als belangrijke onderwerpen van onenigheid. Harris portretteerde zichzelf als een pleitbezorger van de middenklasse, terwijl Trump haar beleid bekritiseerde en haar originaliteit in twijfel trok. Beide kandidaten boden echter beperkte oplossingen voor internationale kwesties zoals Gaza en Oekraïne.

Het debat raakte ook ras, misdaadstatistieken en verkiezingsintegriteit, wat diepe partijdige verdeeldheid weerspiegelde. Na het debat steunde popster Taylor Swift Kamala Harris, wat haar campagne potentieel een boost geeft. Momenteel heeft Harris dus het meeste winst behaald uit het debat.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!