Ethereum whales in paniek na grote instroom naar exchanges

Ethereum-whales sturen bearish signalen uit terwijl de op één na grootste cryptocurrency te maken heeft met toenemende netto-instroom op exchanges. Uit gegevens van IntoTheBlock blijkt dat Ethereum in de afgelopen week een netto-instroom van $493 miljoen naar gecentraliseerde exchanges heeft gehad. Een grote instroom naar CEX’s kan wijzen op een mogelijke verkoopgolf, wat de prijs negatief kan beïnvloeden.

Volgens de data van IntoTheBlock namen ETH-whales op 10 september maar liefst 283.430 ETH, ter waarde van ongeveer $660 miljoen, op. Tegelijkertijd daalde de instroom van grote houders van 312.250 ETH naar 203.630 ETH op diezelfde dag. Dit suggereert dat er meer verkoopdruk is vanuit grote Ethereum-bezitters.

De netto-uitstroom van grote Ethereum-houders bereikte op dinsdag bijna 80.000 ETH, met een waarde van $185 miljoen, volgens de gegevens van IntoTheBlock. Opvallend is dat de netto-instroom van Ethereum-whales in de afgelopen week met maar liefst 296% is gedaald. Een van de opvallende bearish bewegingen kwam van Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, en de Ethereum Foundation.

Deze verkoopdruk door Ethereum-whales zorgde ervoor dat de marktkapitalisatie van het project daalde tot $280 miljard. De prijs van ETH is in de afgelopen 24 uur met 1,1% gedaald en wordt momenteel verhandeld op $2.325.

Op 7 september zakte de Ethereum-prijs naar een lokaal dieptepunt van $2.150, maar herstelde zich snel tot boven de $2.300 toen 40.000 ETH van derivatenbeurzen werd opgenomen. Een belangrijke katalysator voor de financiële markten, inclusief crypto, zou het Amerikaanse inflatierapport (CPI) kunnen zijn, dat vandaag, 11 september, wordt gepubliceerd. Als de CPI lager uitvalt dan de verwachte 2,6%, kan dat een positief effect hebben op digitale activa, en andersom.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!