XRP Ledger maakt zich op voor nieuwe wijziging

De XRP Ledger (XRPL) heeft een belangrijke aankondiging gedaan met betrekking tot een nieuwe wijziging, bekend onder de codenaam fixAMMv1_1, die later deze maand live zal gaan op de XRPL.

Om de wijziging te laten plaatsvinden, moeten validators echter eerst consensus bereiken. Dat wil zeggen dat de fixAMMv1_1-wijziging de goedkeuring moet krijgen van de meeste validators of knooppunten die het netwerk onderhouden. Op het moment van schrijven hebben 29 van de 35 uitgebrachte stemmen ja gestemd op de wijziging. Dit vertegenwoordigt al 82,86%.

Voor fixAMMv1_1 is een activeringsperiode van 14 dagen ingegaan. Als de goedkeuring van 82,86% twee weken wordt gehandhaafd, wordt de wijziging actief en worden de wijzigingen in fixAMMv1_1 op het netwerk geïmplementeerd. De drempelwaarde voor goedkeuringsondersteuning staat op 80%.

Als het doorgaat, verwacht de XRP-community een nieuwe update of oplossing voor de Automated Market Maker (AMM)-functie. Wanneer het wordt geïmplementeerd, zal het gedecentraliseerde handel rechtstreeks op XRPL mogelijk maken. Dit is bedoeld om de liquiditeit en efficiëntie voor handelaren op de blockchain te verbeteren.

Dit is niet de eerste grote update die XRPL uitgevoerd heeft. In april voerde het netwerk al een grote update uit op het mainnet, bekend als de “fixAMMOverflowOffer.” De update was bedoeld om het probleem op te lossen van grote synthetische AMM-aanbiedingen die onjuist werden afgehandeld in de betalingsengine. Bij die gelegenheid bereikte het 100% consensus vanuit validators.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!