Ethereum koers: Deze twee indicatoren momenteel cruciaal

Nu de Bitcoin koers weer richting de belangrijke grens van $60k beweegt, houden analisten ook nauwlettend de nummer twee cryptocurrency in de gaten. Zo wijzen verschillende handelaren op belangrijke technische niveaus die de kortetermijnkoers van Ethereum (ETH) kunnen bepalen.

De twee belangrijke indicatoren

Momenteel worden de 200-weekse voortschrijdend gemiddelde en de jaarlijkse opening gezien als erg belangrijke technische indicatoren, die aangeven dat de volgende zet van ETH cruciaal kan zijn. Laten we beide indicatoren verder bekijken.

Veel handelaren zien de 200-weekse voortschrijdend gemiddelde als hun laatste verdedigingslinie voordat er substantiëlere neerwaartse druk ontstaat. Het is een belangrijk ondersteuningsniveau op de lange termijn. Dit voortschrijdend gemiddelde heeft in het verleden consequent solide ondersteuning geboden tijdens marktdalingen. Het momentum dat Ethereum nodig heeft om zijn recente neerwaartse trend om te keren, kan worden gegenereerd door een bounce vanaf dit niveau, wat een verdere stijging in gang kan zetten.

Het jaarlijkse open prijsniveau draagt ​​bij aan het belang ervan. Op dit moment cirkelt Ethereum koers rond dit punt dat, afhankelijk van de richting van de markt, historisch gezien cruciale steun of weerstand heeft geboden.

De weg terug naar boven

Het herwinnen van de jaarlijkse opening en de 200W MA holding firma zou kunnen duiden op een aanzienlijk prijsherstel in de komende weken. Maar de markt anticipeert ook op meer algemene economische signalen, met name van de komende PPI- en CPI-rapporten.

Risicovolle activa zoals Ethereum en Bitcoin zouden een piek in waarde kunnen zien als het inflatierapport onder de verwachtingen uitkomt. Dit zou kunnen leiden tot een rally die Ethereum weer boven belangrijke weerstandsniveaus zou kunnen duwen. Potentiële winsten zouden kunnen worden behaald als er een significante opleving is vanaf deze niveaus.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!