Coinbase’s Base bereikt nieuwe mijlpaal – 1 miljoen dagelijkse actieve gebruikers

De door Coinbase gelanceerde Ethereum Layer 2-blockchain, bekend als Base, heeft een geweldige maand achter de rug qua adoptie. Zo heeft het netwerk meer dan 1 miljoen dagelijkse actieve wallets gezien in de afgelopen 30 dagen. Deze recente ontwikkeling is voornamelijk te danken aan de “Basenames”-service, die de afgelopen dagen enorm veel gebruikers heeft aan weten te trekken.

Basenames zorgt voor enorme boost

Basenames is gebouwd op Ethereum Name Service (ENS), dat minstens 1,96 miljoen actieve namen heeft verzameld. De service deed er echter minstens twee jaar over om 200.000 geminede gebruikersnamen te bereiken. Dit wist Basenames echter binnen één week te realiseren.

Door de populariteit van Basenames, overschreed Base de drempel op 24 augustus met 1,05 miljoen actieve wallets, volgens gegevens van Dune. Deze opwaartse trend plaatst Base bovenaan de lijst van Ethereum Layer 2-ecosystemen. Het netwerk wordt gevolgd door Arbitrum, dat bijna 400.000 dagelijkse actieve adressen heeft. Linea staat op de derde plaats met ongeveer 200.000 adressen en Mantle met 70.000.

Sindsdien is de activiteit weer wat gedaald, echter kan het binnenkort weer een stijging ervaren, vooral gezien de vele ontwikkelingen die het project gepland heeft staan.

Meer dan Basenames

Naast Basenames onderneemt Base ook stappen op andere fronten. Het netwerk ziet een groeiend handelsvolume, aangezien DEX’s op het netwerk goed zijn voor meer dan 9% van het handelsvolume op Ethereum. Dat aantal markeert de gestage groei van Base sinds maart, toen het netwerk minder dan 3% van het handelsvolume van Ethereum bedroeg.

Base heeft de afgelopen maanden een toegenomen gebruik ervaren, maar augustus was veruit de beste maand. Dit is tevens te danken aan het Onchain Summer-programma dat het lanceerde om meer ontwikkelaars en gebruikers de keten te laten adopteren. Het programma hielp het ook om onlangs 4 miljoen wekelijkse actieve wallet-adressen te bereiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!