Notcoin daalt fors na 12 aanklachten tegen Telegram-oprichter

De koers van Notcoin zakte maandag met 10% na berichten dat Telegram-oprichter en CEO Pavel Durov te maken heeft met 12 ernstige strafrechtelijke beschuldigingen. Dit nieuws zorgde voor extra verkoopdruk op cryptocurrencies die gelinkt zijn aan Telegram, zoals Toncoin (TON) en Notcoin (NOT), wat het risico op een langdurige daling verhoogt.

Koersdaling van Notcoin door strafzaken tegen Pavel Durov

Op 27 augustus 2024 maakten de Franse justitiële autoriteiten bekend dat Pavel Durov, de oprichter van Telegram, wordt beschuldigd van 12 ernstige misdrijven. Durov werd afgelopen zaterdagavond gearresteerd op de luchthaven Le Bourget nabij Parijs, wat grote opschudding veroorzaakte binnen de tech- en cryptowereld.

De aanklachten tegen Durov omvatten onder andere het mede mogelijk maken van illegale online transacties, weigering om met autoriteiten samen te werken, bezit en verspreiding van kinderporno, drugshandel, faciliteren van ongeoorloofde toegang tot datasystemen, georganiseerde fraude, en betrokkenheid bij zware criminele activiteiten.

Daarnaast wordt Durov verdacht van witwassen, het aanbieden van ongeautoriseerde cryptografische diensten, en het importeren van cryptografische tools zonder de juiste aangiftes.

Door dit nieuws zakte de waarde van Notcoin naar $0,0086, wat neerkomt op een verlies van 25% in 72 uur. Ook de marktkapitalisatie kelderde naar $887,2 miljard.

NOT koers op de rand van een belangrijke beweging

De afgelopen drie maanden is de koers van Notcoin in een geleidelijke neerwaartse correctie beland, binnen een dalend wigpatroon. Dit patroon wordt gekenmerkt door twee samenkomende trendlijnen die fungeren als dynamische niveaus van weerstand en steun.

Als de juridische problemen van Pavel Durov aanhouden, kan de koers van NOT nog eens 5% dalen, waardoor de onderste trendlijn doorbroken zou worden. Een neerwaartse uitbraak uit dit patroon zou de verkoopdruk verder doen toenemen en een daling van 42% kunnen veroorzaken, met als doel de steun bij $0,046.

Notcoin Price- Pavel Durov

Op dit moment test de altcoin de ondergrens van de Bollinger band-indicator, wat aangeeft dat verkopers de koersbeweging domineren.

Daartegenover staat dat een dalend wigpatroon vaak een ommekeer in de trend signaleert, wat kan leiden tot een nieuwe uitbraakmogelijkheid. Als de steunlijn standhoudt, kan de koers van Notcoin herstellen en mogelijk door de boventrendlijn breken. Na deze uitbraak kan een rally het opwaartse momentum herstellen en een koersdoel van $0,018 bereiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!