Grote Ethereum-investeerder verkoopt $24 miljoen tijdens marktonzekerheid

Recente on-chain gegevens tonen aan dat een grote Ethereum-handelaar 8.825 ETH liquideerde, wat neerkomt op een transactie ter waarde van ongeveer $24 miljoen. De investeerder had deze tokens eerder verworven voor een prijs van ongeveer $3.169 tussen 27 juli en 3 augustus, net voordat de markt begon te dalen. Deze verkoop resulteerde dus in een verlies van ongeveer $3,96 miljoen voor de investeerder.

De precieze reden achter de verkoop van de whale blijft onduidelijk. Wellicht kreeg de handelaar het warm na de recente daling van de Ethereum koers of had hij liquide middelen nodig. Het blijf echter apart dat de investeerder besloten heeft om met een aanzienlijk verlies te verkopen.

Ethereum koers ziet er veelbelovend uit

Ondanks een huidige neerwaartse trend heeft Ethereum veelbelovende tekenen van herstel laten zien. Recente gegevens laten bullish potentieel zien, die suggereren dat het heroveren van de psychologische barrière van $3.000 aanzienlijke vooruitgang voor ETH zou kunnen ontsluiten.

Er wordt tevens flinke accumulatie opgemerkt onder whales, met rapporten die aankopen van in totaal 200.000 ETH (ter waarde van ongeveer $540 miljoen) laten zien in de afgelopen dagen. Momenteel wordt ETH echter nog verhandeld rond de $2.690, wat een bescheiden daling van 2,93% in de afgelopen 24 uur, maar een wekelijkse winst van 2,74% betekent.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!