Telegram reageert op Pavel Durovs arrestatie, terwijl Franse autoriteiten vandaag zullen reageren

Sinds het nieuwsbericht over de arrestatie van Telegram-CEO Pavel Durov is er weinig nieuws meer naar buiten gekomen. Nu hebben echter zowel de Franse autoriteiten als Telegram besloten om te reageren op de ontwikkeling.

De uitgesproken miljardair werd op 24 augustus op een vliegveld buiten Parijs aangehouden. Hoewel de eerste berichten aangaven dat hij was gearresteerd op een hele reeks aanklachten met betrekking tot het gebrek aan moderatie van de Telegram-berichtenapp, is dit tot op heden nog bevestigd. Er is echter nieuws naar buiten gekomen over een verwachte reactie vanuit de Franse autoriteiten.

Franse autoriteiten zullen vandaag een officiële reactie geven

Na Durovs arrestatie heeft de Russische ambassade naar verluidt contact opgenomen met de Franse autoriteiten om toegang tot Durov en verduidelijking over de details rond zijn arrestatie. Tot op heden heeft het echter niet meer duidelijkheid gekregen. Dit zal echter vandaag veranderen.

De Franse autoriteiten zullen namelijk naar verwachting vandaag een verklaring afgeven over de arrestatie van Telegram-CEO Pavel Durov. Volgens een rapport van The Washington Post hebben de autoriteiten in Parijs bevestigd dat Durov is “vastgehouden” en dat er op maandag 26 augustus een verklaring afgegeven zal worden over de zaak.

Telegram reageert op de situatie

Terwijl we nog een paar uur moeten wachten op een reactie vanuit de Franse autoriteiten, heeft Telegram wel besloten om haar eigen statement naar buiten te brengen. De officiële verklaring van het bedrijf werd op 25 augustus geplaatst via het Telegram News-kanaal van het platform. Het bedrijf sprak zijn volledige steun uit voor zijn CEO en wenst een snelle oplossing voor de situatie. Het bericht luidde:

“Telegram houdt zich aan de EU-wetgeving, waaronder de Digital Services Act — de moderatie ervan valt binnen de industrienormen en wordt voortdurend verbeterd. Telegram’s CEO Pavel Durov heeft niets te verbergen en reist regelmatig door Europa. Het is absurd om te beweren dat een platform of de eigenaar ervan verantwoordelijk is voor misbruik van dat platform. Bijna een miljard gebruikers wereldwijd gebruiken Telegram als communicatiemiddel en als bron van essentiële informatie. We wachten op een snelle oplossing van deze situatie. Telegram staat jullie allemaal bij.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!