Econoom voorspelt Bitcoin koers van $115.000 vóór ergste recessie sinds 1929

Henrik Zeberg, hoofd macro-econoom bij Swissblock, heeft zojuist zijn eerdere voorspelling herhaald dat een recessie in de Verengde Staten onvermijdelijk is, maar niet voordat er een dramatische opleving is op de financiële markten. Hij voorspelt dan ook een nieuwe recordhoogte van de Bitcoin koers tussen $115.000 en $120.000.

In zijn meest recente analyse op X, legde Zeberg uit hoe cyclisch de markten zijn en hoe ze aansluiten bij historische economische indicatoren en het huidige fiscale beleid. Hij zei het volgende:

“HERINNER JE DAT!? In december 2022 was iedereen BEARISH! Ik was BULLISH! Ons werd verteld dat er een ‘dreigende crash’ op komst was – ondanks het feit dat de markt in oktober 2022 een dieptepunt bereikte.”

Nieuwe ATH vóór nieuwe recessie

De econoom legde zijn verfijnde voorspellingen voor belangrijke marktindices en Bitcoin uit, wijzend op een aanstaande “blow off top”, wat verwijst naar een scherpe, snelle stijging van de prijs op de financiële markten, gevolgd door een even scherpe daling. Dit patroon wordt gekenmerkt door intense koopdruk die de prijzen naar extreme hoogten drijft, vaak gedreven door speculatief of euforisch gedrag onder handelaren. Deze prijsstijging is meestal onhoudbaar en leidt tot een aanzienlijke uitverkoop, omdat handelaren winst nemen of reageren op overgekochte omstandigheden.

De blow-off-top die Zeberg voorspelt, zou kunnen worden veroorzaakt door de Amerikaanse Federal Reserve die enorme hoeveelheden liquiditeit in de circulatie injecteert om een ​​recessie te voorkomen. Op basis hiervan voorspelde Zeberg dat de S&P 500 zal stijgen naar 6.100-6.300, de Nasdaq naar 24.000-25.000, de Dow Jones Industrial Average naar ongeveer 45.000 en Bitcoin naar $115.000-120.000. Hij voorspelt daarna echter een somberder beeld voor de financiële markten:

“Nu… zijn we nog niet op de top – nog niet! Maar de recessie KOMT ER AAN – en het zal de ergste zijn sinds 1929. Grote bearmarkt (in 2 fasen; deflatoir en stagflatoir – gescheiden door een halverwege-bounce als de Fed in 2025 ingaat).”

Zeberg legde verder uit dat er sprake is van een complexe recessiecyclus die wordt beïnvloed door zowel de marktdynamiek als het beleid van de Federal Reserve (Fed).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!