Ethereum’s prijscorrectie loopt ten einde, volgens 2 belangrijke indicatoren

Terwijl de cryptomarkt zich herstelt van de recente correctie, lijkt de corrigerende fase van de Ethereum koers ook voorbij te zijn, althans als we twee belangrijke indicatoren moeten geloven.

Is Ethereum’s prijscorrectie eindelijk voorbij?

De prijs van de nummer twee cryptocurrency heeft deze maand moeite gehad om boven de $2.750 te komen. Alleen al in de afgelopen 30 dagen heeft de Ethereum koers meer dan 24% van zijn waarde verloren. Uit een recente gegevens blijkt echter dat ’s werelds grootste altcoin zich mogelijk in de late fase van zijn huidige marktcorrectie bevindt. Dit verhaal wordt ondersteund door twee belangrijke on-chain-statistieken die inzichten bieden.

Kopers krijgen langzaam de controle terug

Volgens CryptoQuant is de Taker Buy Sell Ratio, die de verhouding tussen kopers en verkopers op alle beurzen meet, weer positief geworden, wat duidt op een subtiele maar veelbelovende heropleving van de koperskracht. Als zodanig zou deze opleving kunnen wijzen op het begin van een herstel, al blijft men voorzichtig.

Ondertussen is Open Interest (OI), dat het totaal van alle open posities vertegenwoordigt, aanzienlijk gedaald ten opzichte van de piek in juni 2024, toen de prijs van Ethereum $3.800 bereikte. De OI bereikte vóór de correctie een recordhoogte van ruim $13 miljard en daalde tot $7 miljard na een belangrijke macro-economische gebeurtenis begin augustus.

Voor een zinvolle opwaartse prijsbeweging zullen handelaren met een hefboomwerking opnieuw de markt moeten betreden, volgens de bevindingen van het on-chain analyseplatform. Het beschrijft het als volgt:

“Uit de huidige gegevens blijkt dat kopers in Ether geleidelijk weer aan kracht winnen. De tijd zal echter leren of dit een tijdelijk herstel is of het begin van een sterke rally onder leiding van de bulls.”

Daling van ETH-beurssaldo

De populaire marktonderzoeker Leon Waidmann heeft een belangrijke mijlpaal op de Ethereum-markt waargenomen: voor de eerste keer ooit is het Ether-beurssaldo onder de 10% gedaald. Deze daling betekent dat er nu aanzienlijk minder ETH beschikbaar is op handelsplatforms dan BTC, wat vaak duidt op een toenemend geloof vanuit lange termijn beleggers.

Naarmate de vraag naar ETH onvermijdelijk stijgt, zou het verminderde aanbod op de beurzen kunnen leiden tot een scherpe stijging van de prijs, wat wijst op een potentieel opwaarts momentum in de markt, zei Waidmann in zijn laatste update op X.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!