Kerk zet tokens in om kapel van $2,5 miljoen te kopen

Een netwerk van geaffilieerde kerkgroepen, genaamd de “Colorado House of Prayer”, heeft hun hoofdkerk getokenized in een poging om het gebouw van 2,5 miljoen dollar aan te schaffen.

De predikant die het project leidt, Blake Bush, zegt dat hij door een hogere macht werd geïnspireerd om blockchain-technologie te gebruiken als een hulpmiddel om de missie van de groep vooruit te helpen.

Het gebouw zal worden getokenized

Volgens een rapport van Forbes, huurden Bush’s gemeente en andere kerkgroepen het gebouw van de eigenaar, een lokale zakenman die ook een autodealer bezit.

Het 11.457 vierkante meter grote gebouw, genaamd “Old Stone Church” vanwege zijn stenen buitenkant, werd in 2022 gekocht door de huidige eigenaar voor een bedrag van 2,2 miljoen dollar. Naar verluidt zijn Bush en de Colorado House of Prayer-groep van plan om het gebouw te kopen voor 2,5 miljoen dollar.

Bush zegt dat hij op het idee kwam om het gebouw te tokenizen – het op de blockchain te plaatsen als een digitaal bezit dat kan worden opgesplitst in aandelen – na een spirituele ervaring.

“Ik hoorde de Heer zeggen, ‘tokenize het gebouw,’” vertelde Bush aan Forbes, en voegde er later aan toe dat hij hier al jaren voor aan het bidden was en dat God hem had gezegd: “ga mijn huis halen.”

Blockchain en onroerend goed

Om zijn heilige missie te volbrengen, hebben Bush en de groep “Stone Coin” gecreëerd, een digitaal activum dat wordt gebruikt om geld in te zamelen voor de aankoop van de Old Stone Church. De munt is gekoppeld aan een vastgoedtoken dat is gecreëerd door REtokens en draait op de private blockchain Polymesh.

Zoals bij elk tokenisatieproject, zullen de resultaten afhangen van de hoeveelheid positieve token-stroom en reactieve waarde. Naar verluidt is het project op zoek naar investeerders nadat ze ongeveer de helft van hun doel hebben bereikt.

In de toekomst is het plan van de tokenraad, die bestaat uit Bush en andere religieuze leiders, evenals de burgemeester van een nabijgelegen stad, om de verkoop van tokens open te stellen voor niet-parochianen. Hoewel dit het eigendom van het digitale activum mogelijk in gevaar zou kunnen brengen door een overname door buitenstaanders, lijkt Bush daar niet al te bezorgd over.

Toen hem werd gevraagd naar de mogelijkheid dat, bijvoorbeeld, satanisten een run op de tokens van de kerk zouden kunnen maken, grapte Bush dat hij dankbaar zou zijn: “laten we je voorstellen aan Jezus.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!