Bitcoin koers daalt naar $57k en veroorzaakt $200 miljoen aan liquidaties

Recente bewegingen van institutionele portefeuilles en toezicht door de toezichthouder hebben bijgedragen aan de daling van de Bitcoin koers. Een bekende portemonnee van de Amerikaanse overheid heeft 10.000 BTC overgemaakt naar Coinbase Prime, wat een golf van golven door de markt veroorzaakte. Tegelijkertijd heeft de overdracht van $2 miljard vanuit Mt. Gox de zorgen aangewakkerd over mogelijke verkoopdruk en marktdestabilisatie.

De daling onder de $57.000 heeft tevens geleid tot aanzienlijke liquidaties op de derivatenmarkt, met een totaalbedrag van ruim $200 miljoen. De meerderheid van deze liquidaties vond plaats vanuit longposities die speculeerden op verdere prijsstijgingen. Vooral Ethereum-handelaren werden zwaar getroffen, waarbij ETH-derivaten 70 miljoen dollar van de totale liquidaties voor hun rekening namen.

Al met al duiden de prijsdaling van Bitcoin en de aanzienlijke liquidaties ervan op de derivatenmarkt op een uitdagende periode voor beleggers. Het contrast met de stijgende aandelenmarkt voegt een extra laag van complexiteit toe. Handelaren moeten verdere institutionele stappen en ontwikkelingen op regelgevingsgebied nauwlettend volgen voor een betere beoordeling van toekomstige trends in de cryptocurrency-ruimte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!