BlackRock Ethereum ETF op weg naar $1 miljard instroom

Het BlackRock iShares Ethereum Trust (ETHA) heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in zijn streven naar $1 miljard, wat de groei van ETHA onder andere goedgekeurde uitgevers van spot Ethereum (ETH) ETF’s in de VS benadrukt.

Volgens gegevens van Farside Investors is de instroom in ETHA inmiddels gestegen tot meer dan $901 miljoen. Hierdoor loopt BlackRock voor op andere uitgevers zoals Fidelity Investments, Bitwise, Grayscale Investments en VanEck op de Ethereum ETF-markt.

ETHA, gelanceerd op 23 juli 2024, biedt investeerders de mogelijkheid om Ethereum te verhandelen via een traditioneel brokerage-account. Het maakt het ook eenvoudiger voor crypto-liefhebbers om direct Ethereum aan te houden, zonder de uitdagingen van hoge transactiekosten en complexe belastingverplichtingen.

Sinds de lancering heeft ETHA een aantal moeilijke dagen doorgemaakt met weinig tot geen inkomsten, maar heeft het uiteindelijk een aanzienlijke instroom weten te realiseren, waarschijnlijk dankzij de invloed van BlackRock als een grote vermogensbeheerder. Volgens de productpagina heeft het fonds nu in totaal 293.938,95 aandelen, met een waarde van $761.954.433,48.

Naarmate de spot Ethereum ETF-markt aan populariteit wint, verwachten velen dat dit effect zal hebben op de prijs van Ethereum. De prijs van Ethereum reageerde echter niet direct op de lancering van de spot ETF. Hoewel de belangstelling van investeerders toenam, bleef er sterke verkoopdruk op het digitale activum. De prijs van Ethereum, die boven de $3.400 stond, daalde snel naar $2.800 kort na de introductie van de ETH ETF’s.

Vanaf dat punt daalde de prijs van Ethereum verder, zelfs tot onder de $2.500, wat vooral werd toegeschreven aan institutionele investeerders die hun ETH verkochten. Op de dagelijkse grafiek toont Ethereum een licht herstel. De prijs steeg met 1,15% in de afgelopen dag, waardoor Ethereum nu op $2.681 staat. Ook het handelsvolume nam met 66,29% toe, wat wijst op een hernieuwde interesse van investeerders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!