Gerucht: Crypto-leiders gaan binnenkort meeten met Kamala Harris

Het democratische congreslid Ro Khanna wil naar verluidt een bijeenkomst organiseren om de campagne van vice-president Kamala Harris te helpen de banden met de crypto-industrie te herstellen.

Khanna, een van de meest uitgesproken pro-cryptoleden van de Democratische caucus, probeerde op maandag een Zoom-bijeenkomst te plannen tussen het team van Harris en belanghebbenden uit de industrie, hoewel die bijeenkomst werd uitgesteld tot later in de week, volgens een tweet van Fox Business-journalist Eleanor Terrett.

Terrett merkte, onder verwijzing naar “drie mensen met directe kennis van de zaak”, op dat de deelnemerslijst van de bijeenkomst prominente crypto-stakeholders zou moeten bevatten, nationaal economisch adviseur Lael Brainard, plaatsvervangend stafchef van het Witte Huis Bruce Reed en Anita Dunn, een Biden-adviseur.

Een paar recente ontwikkelingen suggereren dat Harris open zou kunnen staan ​​voor het maken van toenaderingen tot de cryptowereld. Zo heeft ze onlangs David Plouffe ingehuurd, een voormalige Obama-adviseur die ooit lid was van de Global Advisory Board van Binance, en haar team heeft naar verluidt contact opgenomen met cryptobedrijven, waaronder Coinbase, Ripple en Circle, in een poging de relatie van de partij met crypto-industrie te herstellen.

Deze stappen komen op het moment dat voormalig president Donald Trump, ooit een uitgesproken cryptocriticus, heeft geprobeerd zichzelf te herdefiniëren als voorstander van digitale activa. Zo heeft hij onlangs op Bitcoin 2024 wat opvallende uitspraken gedaan over de toekomst van Bitcoin in de Verenigde Staten. Hij zei het volgende:

“Als wij het niet doen, zal China het doen. Bitcoin is net als de staalindustrie 100 jaar geleden. In dit opzicht moeten wij het meest succesvol zijn. Op een dag zal het waarschijnlijk goud inhalen. …Er is nog nooit zoiets geweest.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!