Aantal Bitcoin op beurzen bereikt het niveau van het eerste kwartaal en Crowdstrike laat geen spoor achter

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Op 14 juli bedroeg het totale aantal Bitcoin (BTC) dat op beurzen werd gehouden 2,99 miljoen. Vijf dagen later was dit cijfer aanzienlijk gestegen. Uit een analyse van de gegevens van Glassnode blijkt dat het huidige beurssaldo nauw aansluit bij het niveau van maart. Zal dit een soortgelijke prijsreactie teweegbrengen?

Ander nieuws is dat BTC met succes de uitval van Microsoft-Crowdstrike heeft doorstaan ​​en onaangeroerd verder kan gaan. We duiken diep in de recente gebeurtenissen in de cryptowereld om te zien hoe de BTC-prijs zich ontwikkelt.

Grote verschuiving van Bitcoin ten opzichte van cold wallets

In de cryptowereld herhaalt de geschiedenis zich niet precies, maar echoot ze vaak. Er ontstaan ​​patronen, ongeacht het tijdsverschil tussen cycli. Op 11 maart bedroeg het wisselsaldo van Bitcoin, dat het totaal aantal munten vertegenwoordigt dat op beurzen wordt gehouden, 3,04 miljoen. Bitcoin handelde op dat moment ook rond de $71.455 BTCUSDT op Gate.io, dichtbij zijn hoogste punt ooit.

Doorgaans duidt een toename van het aantal op de beurs aangehouden munten op een toenemende verkoopdruk. Dit werd duidelijk in maart toen de prijs van BTC binnen een maand daalde naar $68.960. Momenteel bedraagt ​​de wisselkoers van Bitcoin 3,04 miljoen, wat wijst op een substantiële toestroom van munten naar handelsplatformen de afgelopen dagen.

BTC heeft onlangs de verkoopdruk doorstaan ​​na de enorme uitverkoop van munten in Duitsland. Eerder deze week piekte de prijs op $65.841, maar is sindsdien gedaald naar $64.166. Deze daling houdt waarschijnlijk verband met de toegenomen wisselkoerssaldi. Als deze trend zich voortzet, zou de waarde van Bitcoin de komende dagen of weken onder de $63.000 kunnen dalen.

Inzichten en BTC-prijsvoorspelling

De Exchange On-chain marktdiepte biedt diepere inzichten. Deze statistiek analyseert orderboeken om potentiële koop- en verkoopactiviteiten in de keten te identificeren. Uit gegevens blijkt dat er rond de prijs van $64.101 meer munten klaar zijn voor verkoop (vraag) dan voor aankoop (bod). Deze onevenwichtigheid suggereert dat de prijs van Bitcoin mogelijk opnieuw een neerwaartse correctie te wachten staat.

Het recente handelspatroon van Bitcoin laat een consolidatie zien boven de $63.000. De weerstand van $66.147 verhindert echter dat de munt zich op $68.000 richt. Bulls proberen steun te verwerven op $63.283, maar de Stochastics RSI geeft aan dat deze steun kan haperen omdat BTC overbought lijkt. Voer Crowdstrike in en er is geen strijd meer om stieren. Meer hierover hieronder.

De Stochastic RSI, een technische oscillator, meet het momentum en signaleert overbought- of oversold-omstandigheden. Waardes boven de 80 duiden op overboughtniveaus, terwijl waarden onder de 20 duiden op oververkochte niveaus. Momenteel staat de Stochastic RSI boven de 80, wat de overboughtstatus versterkt en aansluit bij de Bitcoin prijsvoorspelling van een potentiële prijsdaling van 3,97%, waardoor BTC mogelijk zou dalen tot $60.615.

Vraag naar detailhandel en institutionele invloed

Een gebrek aan retailvraag zou de prijs van BTC verder onder druk kunnen zetten. Historisch gezien hebben particuliere beleggers de prijsstijgingen van Bitcoin veroorzaakt. Deze cyclus kent echter een dominante deelname van institutionele beleggers, die hun activiteiten lijken te onderbreken. Met een substantiële instroom naar de beurzen kan het handhaven van het opwaartse prijsmomentum een ​​uitdaging zijn voor Bitcoin.

Ondanks het huidige scenario zou een toename van de accumulatieaankopen, omdat de prijs mogelijk daalt, verdere dalingen kunnen voorkomen. Als een dergelijke aankoop plaatsvindt, kan Bitcoin zich herstellen en streven naar $68.462.

BTC, Microsoft en Crowdstrike

Terwijl mondiale systemen kampen met uitval veroorzaakt door een foutieve software-update van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, blijft Bitcoin onaangetast vanwege zijn gedecentraliseerde karakter en onafhankelijkheid van de gecentraliseerde infrastructuur.

Donderdagavond laat veroorzaakte de update van CrowdStrike wijdverbreide verstoringen, met gevolgen voor talloze systemen die afhankelijk waren van de beveiligingstools voor op Microsoft gebaseerde platforms. Dit leidde tot aanzienlijke downtime voor overheidskantoren, banken en luchtvaartmaatschappijen, die allemaal het gevreesde blauwe scherm van de dood ervoeren.

In een vrijdagupdate kondigde CrowdStrike aan dat ze samenwerken met klanten die getroffen zijn door een defect in een enkele inhoudsupdate voor Windows-hosts. Het bedrijf verduidelijkte dat Mac- en Linux-hosts geen gevolgen ondervinden en verzekerde dat dit noch een beveiligingsincident, noch een cyberaanval is. Het probleem is geïdentificeerd, geïsoleerd en er is een oplossing geïmplementeerd.

De activiteiten van Bitcoin bleven ononderbroken omdat het niet afhankelijk is van Microsoft-software. Uit onderzoek van de Bitcoin-hashrate-grafiek blijkt dat Bitcoin volledig onaangetast bleef, omdat de meeste, zo niet alle, Bitcoin-mijnwerkers Linux-gebaseerde raamwerken gebruiken. Analisten merken op dat, terwijl de banken wereldwijd moesten sluiten vanwege het serverprobleem, Bitcoin zijn activiteiten soepel voortzette, wat een voorbeeld is van de uitdrukking ’tik tok, volgend blok’.

De veerkracht van Bitcoin is geworteld in de infrastructuur waarop het vertrouwt. Systemen die afhankelijk zijn van .NET-frameworks zijn gebonden aan Microsoft, maar systemen die op Linux gebaseerde hardware en software gebruiken, kunnen dergelijke serveruitschakelingen vermijden.

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!