Gepensioneerde XRP maxi zegt dat XRP niet goedkoop hoort te zijn

Jenna X, een populaire YouTuber en veelgeprezen “gepensioneerde XRP maxi”, heeft onlangs geuit dat het niet de bedoeling is dat XRP tegen lage prijzen blijft verhandelen.

De gemeenschapsexpert voerde aan dat de fundamentele waardeproposities van XRP nog steeds gelden en niet zijn veranderd. Als gevolg hiervan sprak Jenna haar vaste overtuiging uit dat XRP niet rond hoort te hangen in het goedkope handelsbereik onder de $1.

XRP-fundamenten die hoge prijsvooruitzichten garanderen

Met name de XRP-fundamentals waarnaar Jenna verwees, hebben betrekking op de use-case van het actief in de financiële sector. XRP stelt multinationale ondernemingen in staat geld snel, goedkoop en met aanzienlijke transparantie over te maken.

Nadat Tranglo bijvoorbeeld de op XRP gebaseerde betalingsoplossing van Ripple had overgenomen, zag het bedrijf een opmerkelijke toename in het transactievolume. Het verwerkte ongeveer 1.800% meer in 2022, een stijging van $53 miljoen ten opzichte van het voorgaande jaar naar $970 miljoen.

Gemeenschapsfiguur Shannon Thorp heeft eerder soortgelijke argumenten met betrekking tot de fundamenten van XRP gebruikt om te beweren dat XRP op de lange termijn niet goedkoop kan blijven. In haar analyse suggereerde Thorp zelfs dat retailgebruikers uiteindelijk te duur zullen worden.

Hoe hoog zal XRP stijgen?

In daaropvolgende analyse betoogde Thorp dat, gezien de sterke use-case van XRP in de betalingssector, het ideale doel voor het actief een waarde tussen $100 en $500 is. Ze haalde de verwachting aan dat de markt voor grensoverschrijdende betalingen de komende jaren 250 biljoen dollar waard zal zijn.

Haar gedurfde projectie trok met name veel aandacht van de cryptogemeenschap toen de bankier een tijdlijn opstelde voor XRP om tussen de $100 en $500 te handelen. Deze projectie is echter niet uitgekomen en de financieel expert heeft de verkeerde inschatting erkend.

Ondertussen gaf Jenna in haar recente verklaring geen specifieke vooruitzichten voor XRP, ook al verwacht ze dat de waarde ervan niet laag zal blijven. Op het moment van schrijven handelt XRP op $0,5689, nadat het het afgelopen jaar meer dan 18% van zijn waarde heeft verloren.

XRP heeft echter sinds vorige maand verbeterde prestaties laten zien, waarbij de waarde met ruim 70% is gestegen van $0,38 naar $0,65 in juli. Analisten verwachten dat het heroveren van de prijs van $0,93 de weg zou kunnen vrijmaken voor hogere waarden tot $10.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!