Apple zet groots in op AI nu verkoopcijfers in China dalen

Apple Inc. heeft onlangs een update aangekondigd in zijn plannen om kunstmatige intelligentie (AI) in zijn producten te integreren. Het verwacht dat het met zijn AI-inzet het herstel zal stimuleren na de recente inzinking van haar verkopen op de Chinese markt. Er wordt verwacht dat er de komende maand een software-upgrade voor de iPhone zal worden uitgebracht.

Volgens een Bloomberg-rapport daalde de omzet van Apple in het tweede kwartaal met 6,5% tot 14,7 miljard in Groot-China. Het miste de door Wall Street vastgestelde prognose van 15,3 miljard dollar. Dit is de enige regio met een daling op jaarbasis (YOY) en kwartaal-op-kwartaal.

Tim Cook, CEO van Apple, sprak zijn vertrouwen op de lange termijn uit in een herstel, ondanks de recente omzetdaling in China. Naar verluidt suggereerde hij in een call dat aankomende Apple Intelligence-functies een nieuwe basis zullen blijken te zijn voor gebruikers om telefoons te kopen.

De omzet van Apple daalt in China

De aandelenkoers van Apple daalde tijdens de laatste handelssessie met 1,68%. Het heeft de afgelopen vijf dagen een kleine daling van 0,25% doorstaan, waarna het op $218,36 handelde. AAPL zag een stijging van 0,57% tijdens de pre-market-sessie op 2 augustus 2024. Apple is erin geslaagd gelijke tred te houden op de competitieve markt door de afgelopen zes maanden een stijging van meer dan 17% te realiseren.

De introductie van de AI-functies van Apple zal naar verwachting de omzet en omzet doen stijgen. Deze ontwikkelingen kunnen in China en de Europese Unie (EU) echter vertraging oplopen als gevolg van enkele hindernissen op regelgevingsgebied. Cook zei dat ze de wettelijke vereisten moeten begrijpen voordat ze zich kunnen binden aan een schema om hun AI-functies te introduceren.

De iPhone-verkoop in China daalde in het tweede kwartaal met 5,7% op jaarbasis, terwijl Huawei marktaandeel won. De dienstenafdelingen van Apple, zoals de App Store, registreerden een stijging van 14% en kwamen uit op 24,2 miljard dollar.

Apple gokt op de AI-markt

De stap van de technologiegigant komt wanneer concurrerende bedrijven als Microsoft, Meta en Alphabet al miljarden hebben uitgegeven aan generatieve AI. Sindsdien heeft het zich ertoe verbonden haar achterstand in te halen die begon na de release van OpenAI’s ChatGPT.

Nvidia, een van ’s werelds grootste producenten van GPU’s, is onlangs het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld geworden. De stijging was puur te danken aan een piek in de vraag naar zijn kunstmatige intelligentie (AI)-chips. Hier hoopt Apple ook van te profiteren.

De aandelenkoers van NVIDIA is de afgelopen zes maanden met maar liefst 65% gestegen, terwijl deze dit jaar tot nu toe met 126% is gestegen. De handelsprijs sloot op 2 augustus, 7:26 GMT, op $109,21.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!