Monero koers

Op deze website vind je alles wat je moet weten over het bekende crypto-project Monero en de actuele Monero koers. Hier kun je altijd terecht voor het laatste Monero nieuws. De afgelopen jaren is er een enorme hype ontstaan rondom cryptocurrencies, en ook Monero heeft hiervan geprofiteerd. De Monero cryptocurrency, ook wel bekend als XMR, behoort tot de grootste cryptomunten qua marktkapitalisatie.

Net als andere cryptovaluta heeft Monero hoogte- en dieptepunten gekend. Januari 2018 was een absoluut hoogtepunt voor Monero. Tijdens deze maand steeg de waarde van de cryptomunt naar 443 euro. Sindsdien is de munt niet meer in de buurt van deze waarde gekomen. Op deze website kun je de Monero koers op elk moment van de dag volgen, evenals de nieuwste updates en nog veel meer informatie vinden.

Handelen met de Monero koers

Monero, ook wel bekend als XMR, behoort samen met XRP, ADA en Ethereum tot de bekendste alt-coins. De munt heeft al langere tijd genoten van populariteit en dat is ook goed terug te zien in de Monero koers. Verder is het bekend dat de Monero koers zeer volatiel is en dus ook veel risico’s met zich meebrengt. Wil jij ook gaan handelen in de cryptocurrency van Monero(XMR), zorg dan altijd dat je van tevoren onderzoek hebt gedaan. Onthoud dat de XMR koers nooit alleen maar omhoog gaat en ook zeer hard onderuit kan gaan. Investeer alleen met geld dat je bereid bent te verliezen!

De techniek achter Monero

Monero (XMR) is een van de meest belangrijke privacy-georiënteerde cryptocurrencies. Sinds de oprichting in 2014 heeft Monero veel ontwikkelingen doorgemaakt, wat heeft bijgedragen aan zijn robuustheid, veiligheid en populariteit.

De huidige en maximale voorraad

De circulerende voorraad van Monero is ongeveer 18,4 miljoen XMR-munten. Deze voorraad groeit door middel van mining, waarbij nieuwe munten worden gecreëerd als beloning voor het verwerken van transacties en het beveiligen van het netwerk. Monero heeft geen hard limiet op de maximale voorraad.  In plaats daarvan hanteert Monero een model waarbij de beloningen voor mining geleidelijk afnemen maar nooit volledig verdwijnen. Dit zorgt voor een voortdurende maar afnemende inflatie, wat bijdraagt aan de lange termijn veiligheid en duurzaamheid van het netwerk.

De geschiedenis van Monero

Monero werd gelanceerd in april 2014 onder de naam BitMonero, later verkort tot Monero.  Wat opvalt bij Monero, is de actieve gemeenschap van ontwikkelaars, onderzoekers en gebruikers. Er worden regelmatig software-updates gegeven en gepraat over verbeteringen. Dit is een standaard onderdeel geworden van Monero’s ontwikkelingscyclus. Een van de belangrijkste mijlpalen was het implementeren van het Kovri-project. Dit project deed  de anonimiteit van transacties verder verbeteren door gebruik te maken van I2P (Invisible Internet Project) technologie.

 

Nieuwsberichten over de Monero (XMR) koers

Er is veel te vertellen over Monero en de koers ervan. Het is een zeer innovatieve cryptocurrency die gebruik maakt van een uniek inflatie systeem. Dit onderscheidt het van anderen cryptocurrency en maakt het een zeer interessant project voor de lange termijn. Wij zijn ook zeer enthousiast over Monero en produceren dan ook regelmatig verschillende artikelen over Monero. In deze berichten geven analisten meer inzicht over Monero en de toekomst van de Monero koers.