Slapende Ethereum ICO-investeerder komt tot leven op negende verjaardag

Verschillende databronnen hebben een slapende Ethereum-whale ontdekt, die voor het eerst sinds de ICO in 2015 weer tot leven is gekomen. De investeerder heeft de helft van zijn totale bezit verplaatst, die het tijdens de ICO verkreeg voor slechts $0,31.

De blockchain-trackingdienst Whale Alert deelde onlangs dat een portemonnee van een ICO-investeerder van Ethereum (ETH), na negen jaar inactiviteit opnieuw werd geactiveerd. De portemonnee bevatte 2.000 ETH, die hij ontving bij het ontstaan ​​van Ethereum. ETH werd toen verkocht voor ongeveer $0,31. Tegen de huidige Ethereum koers worden deze 2.000 munten echter momenteel gewaardeerd op $6.681.471. Dit betekent een ROI van ​​maar liefst 1.077.560%!

Volgens Lookonchain heeft deze whale al ongeveer de helft van zijn ETH-bezit, 1.111 ETH ter waarde van $3,7 miljoen, naar een onbekende wallet verplaatst. De crypto werd overgedragen in vier transacties, met 1.000, 100, 10 en 1 ETH.

Ethereum wordt 9 jaar oud

Medeoprichter en frontman van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft zijn account op X gebruikt om de gemeenschap te herinneren dat precies negen jaar geleden, in 2015, het Ethereum-netwerk officieel werd gelanceerd. Vitalik wenste zijn geesteskind een “gelukkige verjaardag” en voegde eraan toe dat hij uitkijkt naar wat het volgende decennium voor Ethereum zal brengen.

Momenteel is Ethereum de op een na grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie. Deze belangrijke maatstaf voor Ethereum bedraagt ​​$401.446.569.226. Op het moment dat we dit schrijven, wordt ETH verhandeld tegen $3.340. Onlangs heeft Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tevens de lancering goedgekeurd van spot Ethereum ETF’s, wat gezien kan worden als een enorme mijlpaal.

Deze opmerkelijke gebeurtenis heeft echter tot op heden nog geen significante invloed gehad op de prijs van het actief. De afgelopen dagen is de Ethereum koers met iets meer dan 9% gestegen, van $3.100 naar ongeveer $3.400. Momenteel is de munt echter weer iets gedaald naar de huidige prijs van $3.300.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!