Bitcoin koers doorbreekt $63k – Gaat Bitcoin stijgen naar $65k deze week?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De Bitcoin koers lijkt na een moeilijke periode die wekenlang duurde eindelijk te kunnen overtuigen. Nu de crypto markt zich in de plus bevindt, wordt er ook meteen veel gespeculeerd over de toekomst. Gaat Bitcoin deze week nog stijgen naar $65.000?

De Bitcoin koers lijkt na wekenlange volatiliteit eindelijk te kunnen overtuigen nu het in korte tijd al bijna 9% heeft weten te stijgen. De opmars van Bitcoin begon op 13 juli nadat de koers de dag ervoor nog onder de $56.000 zakte.

Bitcoin koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Het nieuwe positieve momentum heeft Bitcoin in slechts 3 dagen tijd dus meer dan $5.000 in extra waarde opgeleverd.

Nu de koers weet te overtuigen en makkelijk in staat was om de weerstand bij de $59.500 en $60.000 niveaus te verbreken, bleek zelfs de weerstand bij de $60.500 geen probleem.

Na een eerdere mislukte poging om de weerstand bij de $62.500 te breken, lijkt de koers nu ook in staat geweest om ook deze weerstand om te zetten in ondersteuning.

Dit betekent dat de koers nu boven de 100-daagse Simple Moving Average (SMA) wordt verhandeld. Dit heeft hierdoor een bullish trend gevormd op de koersgrafiek waar de $61.000 nu werkt als ondersteuning.

Bitcoin koers blijft stijgen, kan Bitcoin stijgen naar de $65.000 deze week?

Als er nu omhoog gekeken wordt, heeft de koers te maken met weerstand bij de $62.800. Als de koers in staat is om deze weerstand te verbreken, dan kan er een stijging plaatsvinden richting de volgende weerstand bij de $63.200.

Vanuit daar is er een stijging mogelijk richting de $63.500. Als ook deze weerstand is verbroken, lijkt niets een stijging richting de $65.000 meer in de weg te staan.

Om te bepalen of de koers deze week nog in staat is om richting de $65.000 te stijgen, moet er naar de technische indicatoren gekeken worden.

Technische indicatoren Bitcoin ondersteunen bullish trend

De RSI van Bitcoin geeft aan dat er een overtuigende bullish trend aanwezig is binnen de Bitcoin markt. De RSI wist in de afgelopen dag te stijgen richting de 80, en is nu 78 waard. Dit geeft aan dat het koopmomentum hard aan het toenemen is en de Bitcoin koers zich in een bullish trend bevindt. 

RSI Bitcoin stijgt tot richting 80 – Bron: TradingView

Het enige mogelijke nadeel van een waarde in de buurt van 80 is het feit dat er sprake kan zijn van dat de token overbought is, wat betekent dat de Bitcoin koers mogelijk kort moet consolideren voordat het zijn weg omhoog weer in kan zetten.

De andere technische indicatoren zoals het MACD-histogram en de EMA’s lijken de huidige bullish trend te ondersteunen. Het MACD-histogram geeft een koopsignaal af met een waarde van -1.106, terwijl de Bitcoin koers door zijn recente stijgingen boven al zijn belangrijkste EMA’s is uitgestegen, zowel van de korte als de lange termijn.

Op dit moment lijkt er dus niet veel te zijn wat de Bitcoin koers in de weg kan staan. Een stijging richting de $65.000 lijkt daardoor reëel. Het is moeilijk om aan te geven of de BTC koers al deze week in staat is om de $65.000 te bereiken, maar als het nieuws dat er een Ethereum ETF gelanceerd wordt op 18 juli correct is, dan lijkt dit zeer goed mogelijk.

Een Ethereum ETF kan namelijk niet alleen goed zijn voor de Ethereum koers, maar ook voor de rest van de crypto markt inclusief Bitcoin.

Investeren in andere crypto’s voor het realiseren van x100 winsten

Na een moeilijke periode voor de BTC koers lijkt het er nu eindelijk positief uit te zien. Een stijging van boven de 9% over de afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat men weer begint in te stappen bij de grootste crypto van de wereld.

Desondanks zijn de historische stijgingen waar Bitcoin om bekend staat niet meer realistisch vanwege de gigantische market cap van Bitcoin. Bitcoin heeft op dit moment namelijk een market cap van maar liefst $1,2 biljoen. 

Een stijging richting de beoogde $65.000 vormt bijvoorbeeld een stijging van ‘slechts’ 3,5%. Ondanks dat 10% en 20% stijgingen nog altijd mogelijk zijn, zal het generen van x100 winsten met BTC vrijwel onmogelijk zijn.

Om die reden zijn er veel investeerders die hun portfolio diversificeren met andere opties die wel in staat zijn om aanzienlijke winsten te realiseren. Dit zijn vaak nieuwere crypto’s met een lage market cap omdat deze opties nog veel ruimte hebben om te stijgen.

Hieronder bespreken we daarom ook een aantal van de beste nieuwe cryptomunten van dit moment.

99Bitcoins (99BTC) – Grote naam op het gebied van crypto educatie lanceert eigen crypto token

99Bitcoins is een van de grote namen als het aankomt op crypto educatie. Dit project ging al live in 2010 en heeft sindsdien meer dan 2 miljoen gebruikers voor zijn cursussen weten te verzamelen. Ook heeft het project inmiddels al meer dan 700.000 abonnees op zijn YouTube kanaal. 99Bitcoins heeft er nu met de 99BTC presale voor gekozen om zijn eigen crypto op de markt te brengen.

De belangrijkste reden achter de lancering van zijn eigen crypto is het unieke en nieuwe Learn 2 Earn systeem wat dit project aan het ontwikkelen is. Deze nieuwe vorm van leren stelt gebruikers in staat om crypto’s te verdienen, terwijl ze worden opgeleid over de crypto markt. Door bepaalde taken af te ronden kan namelijk de 99BTC token verdiend worden. Er staat voor bijna 80 uur aan lesmateriaal klaar voor dit systeem.

De 99BTC token is echter niet alleen maar ontwikkeld als beloning voor dit leersysteem. Ondanks dat het een belangrijke rol speelt binnen dit systeem zijn gebruikers ook in staat om in aanmerking te komen voor vele voordelen met de 99BTC token. Hierbij kan gedacht worden aan trading signalen en online webinars. Ook zullen gebruikers binnenkort in staat zijn om de 99BTC token te staken in ruil voor een aantrekkelijk rendement. 14% van de token voorraad is namelijk apart gezet voor staking beloningen.

De presale van 99Bitcoins heeft inmiddels al meer dan $2,4 miljoen weten op te halen. Het volgende doel vormt nu $3,2 miljoen, en zodra dit doel bereikt is zal de huidige prijs van $0,00113 per token verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek 99Bitcoins presale

Shiba Shootout (SHIBASHOOT) – Nieuw project ontwikkelt gaming wereld die zich afspeelt in Wilde Westen

Shiba Shootout is een nieuwe Play 2 Earn game die bezig is met de ontwikkeling van een volledige gaming wereld die zich afspeelt in het Wilde Westen. Gebruikers kunnen het binnen deze wereld als cowboys tegen elkaar opnemen om een Shiba Sharpshooter te worden. De wereld zit vol met games en functies die crypto’s opleveren, zo zullen Shiba Sharpshooters in aanmerking komen voor 5% van de token voorraad.

Ook kunnen gebruikers meedoen aan de Lucky Lasso Lottery, een loterij die grote crypto prijzen met zich meebrengt. Daarnaast zal een deel van de prijzenpot van deze loterij naar het goede doel gaan. Naast een loterij is er bijvoorbeeld ook een Campfire Stories sessie, waar gebruikers hun crypto ervaringen met elkaar kunnen delen in ruil voor de native SHIBASHOOT token.

Gebruikers zijn ook in staat om hun native tokens te staken via het Cactus Staking systeem. Dit unieke staking systeem representeert je vermogen via een cactus. Op deze manier kan je je vermogen zien groeien middels een groeiende cactus plant. Gebruikers die in aanmerking willen komen voor hogere beloningen kunnen deelnemen aan de Savings Saddlebags functie, hier wordt een deel van je vermogen voor langere tijd vastgezet in een vaste wallet.

De presale van Shiba Shootout wist binnen korte tijd al bijna $700.000 op te halen en komt hierdoor snel in de buurt van zijn volgende doel. Zodra dit doel bereikt is zal de huidige prijs van $0,0196 per token verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

Bezoek Shiba Shootout presale

Base Dawgz (DAWGZ) – Crypto project geïnspireerd door vrijheid van base jumping ontwikkelt gedecentraliseerde wereld op de blockchain

Base Dawgz is een nieuw crypto project dat bezig is met de ontwikkeling van een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen op de blockchain. De inspiratie voor dit concept komt voort uit inspiratie die is opgedaan uit de vrijheid van base jumping. Het project team denkt deze vrijheid nu te kunnen vertalen naar de blockchain via deze gedecentraliseerde wereld.

De gedecentraliseerde wereld van Base Dawgz moet gebruikers in staat stellen om hun tokens gemakkelijk te verplaatsen over verschillende blockchains. Om dit mogelijk te maken is het project bezig om multi-chain functionaliteit te introduceren. De native DAWGZ token zal om die reden niet alleen beschikbaar zijn op de Base blockchain, maar ook op de Ethereum, Solana, BNB en Avalanche blockchains.

Het feit dat de Base blockchain nog altijd het thuis vormt voor Base Dawgz brengt vele voordelen met zich mee. Deze relatief nieuwe blockchain is namelijk bezig aan een flinke stijging die hem binnen een jaar al in de buurt van grootheden zoals Solana brengt. Nu Base ook verantwoordelijk is voor succesvolle meme coins zoals BRETT lijkt de toekomst voor deze blockchain er veelbelovend uit te zien. Base Dawgz kan zomaar eens de volgende meme coin in dit rijtje van succesvolle meme coins op de Base blockchain worden.

De presale van Base Dawgz wist binnen een week tijd al meer dan $1 miljoen op te halen, een bevestiging van hoe populair dit project bleek te zijn binnen de crypto community. Ondertussen heeft het project nu al $2,5 miljoen opgehaald aan vroege investeerders. DAWGZ tokens zijn te koop middels BASE, ETH, BNB, SOL en AVAX.

Bezoek Base Dawgz presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!