Analist waarschuwt voor verdere Ethereum-daling – ETH kan met 26% dalen!

Een nauwlettend gevolgde cryptocurrency-analist heeft zojuist beleggers gewaarschuwd dat de op één na grootste cryptocurrency, Ethereum (ETH), met wel 26% zou kunnen dalen.

De bekende cryptostrateeg Credible Crypto vertelde zijn 402.300 volgers op het social media platform X dat grootste altcoin waarschijnlijk nog geen bodem op de markt heeft gevonden.

Om tot deze conclusie te komen kijkt de analist naar de open interest (OI) van ETH, die het totale aantal uitstaande derivatencontracten voor een bepaald actief bijhoudt. Op basis hiervan denkt de analist dat de Ethereum koers nog niet klaar is met dalen. Hij gaf het volgende aan:

“Als we OI in munttermen bekijken (hieronder), kunnen we zien dat de grote flush op het gebied van positionering nog niet echt heeft plaatsgevonden. OI is in geldtermen zojuist gedaald omdat de prijs is gedaald.

De echte flush in positionering gebeurt waarschijnlijk iets lager. Mijn weddenschap zou ergens tussen de $2.200 en $2.700 liggen. Kijk uit naar die flush op OI (in munttermen) terwijl we deze zone binnendringen.”

Naast zijn waarschuwing voor ETH, waarschuwt de analist ook dat de bekende memecoin Pepe (PEPE) in prijs zou kunnen dalen. Hij zei het volgende:

“PEPE lijkt zijn afwijking op de hoogste waarden in het bereik te hebben voltooid en heeft weer acceptatie gevonden binnen het bereik. Nu richt het zich op de dieptepunten van het bereik en realistisch gezien daaronder… Sommige alts worden harder getroffen dan andere.

Alts zoals PEPE die veel open lucht beneden hebben, hebben minimale neerwaartse doelstellingen van 30%-40% lager (dieptepunten op PEPE) met potentieel voor 60%-70% lager voordat hun grotere correcties voorbij zijn (uitsplitsing van dieptepunten voor PEPE ). Voor andere alts die al tot pulp zijn geslagen, kan 30%-40% de maximale daling zijn (in sommige gevallen zelfs minder).”