SUI ontkent beschuldigingen van insider verkopen van $400 miljoen, terwijl prijs recordhoogte bereikt

De Sui Foundation heeft zojuist de beschuldigingen ontkend dat er sprake is geweest van insider verkopen ter waarde van $400 miljoen. Deze ontkenning komt als reactie op beschuldigingen van een on-chain analist genaamd Light, die zijn bezorgdheid uitte over de snelle prijsstijging van de SUI token en de mogelijke verkoop van tokens door insiders.

Light suggereerde dat een grote wallet, vermoedelijk van de Foundation, tijdens de recente waardestijging van SUI tokens ter waarde van $400 miljoen heeft verkocht. Hij trok de marktwaardering van SUI in twijfel, vergelijkend met Solana’s potentieel.

“Ten tweede, en iets wat volgens mij maar weinigen weten, hebben insiders (waaronder waarschijnlijk een grote stichtingswallet) in de loop van deze periode voor 400 miljoen dollar aan tokens verkocht.”

In reactie hierop heeft de Sui Foundation verduidelijkt dat er geen sprake is geweest van een dergelijke verkoop door insiders, inclusief medewerkers van de Foundation of investeerders van Mysten Labs. Ze benadrukten dat alle token lockups volgens schema verlopen en dat deze door gekwalificeerde bewaarders worden afgedwongen, met continue monitoring door de Sui Foundation.

Op 13 oktober 2024 bereikte SUI een nieuwe all-time high van $2,35, met een stijging van meer dan 100% in de afgelopen maand. Dit heeft de token naar de 22e plaats gebracht in termen van marktkapitalisatie, die inmiddels $6,1 miljard bedraagt. De waarde van SUI is het afgelopen jaar met meer dan 440% gestegen.