OpenAI breidt wereldwijd uit met nieuwe kantoren

OpenAI, onder leiding van Sam Altman, heeft zijn wereldwijde ambities opnieuw laten zien door te onthullen dat het nieuwe kantoren opent in verschillende delen van de wereld. Het AI-bedrijf maakte op woensdag bekend dat het zijn aanwezigheid uitbreidt naar nieuwe locaties in de Verenigde Staten, Frankrijk en Azië, wat een belangrijke stap vooruit betekent in hun streven naar wereldwijde dominantie. Deze aankondiging volgt kort op de recente miljardeninvestering, wat voor nog meer positieve verwachtingen zorgt over hun en hun populaire product, ChatGPT.

OpenAI gaat wereldwijd met nieuwe kantoren in de VS, Frankrijk en Azië

Op 9 oktober deelde OpenAI op X dat het nieuwe kantoren zal openen in New York, Seattle, Parijs, Brussel en Singapore. Deze stap komt bovenop de bestaande vestigingen in San Francisco, Londen, Dublin en Tokio. Het bedrijf breidt niet alleen zijn fysieke aanwezigheid uit, maar ook zijn personeelsbestand, zoals te zien is op hun carrièresite met nieuwe vacatures.

De uitbreiding volgt nadat het bedrijf $6,6 miljard aan financiering heeft binnengehaald van onder andere Microsoft en NVIDIA. De investeringsronde werd geleid door Thrive Capital en heeft de waardering van het bedrijf opgestuwd naar $157 miljard.

Ook Ark Invest, onder leiding van Cathie Wood, heeft fors geïnvesteerd in OpenAI. Naar verluidt heeft Ark Invest nu 5% van zijn totale activa geïnvesteerd in OpenAI, wat een opvallende verschuiving markeert ten opzichte van Wood’s eerdere voorkeur voor Tesla als het leidende AI-bedrijf. Met deze nieuwe financiering en uitbreiding blijft OpenAI zijn invloed in de AI-sector verder uitbreiden.

Toekomstperspectieven voor OpenAI

De recente vooruitgang van OpenAI wekt veel optimisme over de toekomst van het bedrijf. Onlangs introduceerde het in het VK een geavanceerde spraakmodus voor ChatGPT, wat bijdraagt aan een betere gebruikerservaring. Daarnaast heeft Uber aangekondigd dat het een AI-assistent zal gebruiken die door OpenAI is ontwikkeld, wat nog een belangrijke stap voorwaarts betekent voor beide bedrijven.