Vandaag daalde de Bitcoin koers met 1,5%, tot $58.000. De afgelopen dagen heeft de consolidatie van BTC onder de $60.000 de onzekerheid op de cryptomarkt versterkt. Ondanks de angst voor een toenemende recessie en een aanzienlijke uitstroom van Bitcoin ETF’s, hebben de bears echter moeite om de prijs verder omlaag te drukken, wat duidt op de actieve accumulatie van kopers. Is er dan ook een opwaartse beweging op handen?
Bitcoin staat op het punt van 12% daling vóór grote uitbraak
Sinds de vierde Bitcoin halving op 19 april heeft de Bitcoin koers grotendeels zijwaarts bewogen en heeft het moeite om consistent een niveau boven de $72.000 te handhaven. Nu, 135 dagen na de halvering, lijken beleggers minder enthousiast te zijn over de verwachte rally na het evenement. Een vergelijkende analyse van de Bitcoin-prijstrends na de halveringen in 2012, 2016 en 2020 suggereert echter dat er binnen 400 dagen na de halvering een potentiële rally kan plaatsvinden.
Volgens de grafiek die gedeeld werd door een X (voorheen bekend als Twitter) gebruiker, @degengambleh, geeft dit terugkerende patroon aan dat significante prijsstijgingen consequent Bitcoin-halveringen hebben gevolgd, wat suggereert dat een soortgelijke uitkomst in het verschiet kan liggen voor 2024. Hij plaatste het volgende:
Deze grafiekopstelling bestaat uit twee neerwaartse trendlijnen die een tijdelijke tegengestelde trendbeweging aansturen voor kopers om het bullish momentum te herstellen. De potentiële dip zou dus het bullish momentum voor de Bitcoin-prijsvoorspelling kunnen vernieuwen en een beweging kunnen versterken van de huidige consolidatie met een flag breakout.
Whales tonen vertrouwen
Bovendien benadrukken gegevens van Santiment een opmerkelijke accumulatietrend onder Bitcoin whales. Adressen die tussen de 100.000 en 1.000.000 BTC aanhouden, hebben hun bezittingen sinds eind juli actief vergroot.
De gele lijn in de grafiek volgt deze metriek, die nu op ongeveer 702.790 BTC staat, wat aangeeft dat grote investeerders vertrouwen hebben in potentiële toekomstige prijswinsten voor dit activum.
De dagelijkse EMA’s (20, 50, 100 en 200) naderen echter een bearish crossover en geven aan dat de huidige consolidatie zich nog wat verder zou kunnen uitstrekken. Oppassen dus!